AcasăNewsCum a sifonat Piteiu banii Romgaz prin firme-capusa

Cum a sifonat Piteiu banii Romgaz prin firme-capusa

Marcel Piteiu a fost dat pe mana procurorilor DNA, fiind suspectat de fapte de coruptie

Directorul general Romgaz, acuzat ieri de posibile fapte de coruptie, nu are legaturi cu o singura firma abonata la banii companiei, asa cum cred inspectorii ANI. Reporterii „National” au descoperit ca Piteiu are legaturi cu inca trei firme care au mancat zeci de milioane de euro din bani publici.

Marcel Piteiu a fost dat pe mana procurorilor DNA, fiind suspectat de fapte de coruptie

„National” prezinta amanunte incredibile din culisele afacerilor de zeci de milioane de euro dirijate de directorul general Romgaz, acuzat ieri de conflict de interese si posibile fapte de coruptie.

Mircea Florea Muresan, fostul lui asociat al lui Piteiu, la SC Matep SRL a primit de la Romgaz zeci de contracte, prin firmele Mori Benz Oil SRL, Aliat-Atelier de Lucrari de Intretinere Auto Teritorial SRL si Allstar prod SRL

Sub umbrela pedelistului Marcel-Adrian Piteiu, fost senator, care este si membru marcant al Clubului Rotary (o organizatie secreta, din care fac parte doar afaceristi si politicieni influenti), Romgaz a pompat zeci de milioane de euro in firmele apropiate acestuia.

Potrivit unui comunicat emis ieri de catre Agentia Nationala de Integritate, Piteiu, in calitate de reprezentant legal al SNGN Romgaz SA Medias, a oferit contracte societatii Aprov SA Medias, societate la care Piteiu a detinut, in perioada 2001–2005, calitatea de administrator. Astfel, in ultimii ani, Aprov SA  a incasat de la Romgaz peste 66 de milioane de lei, adica aproximativ 15 milioane de euro, motiv pentru care inspectorii ANI l-au declarat pe Piteiu incompatibil cu functia detinuta si l-au dat pe mana procurorilor DNA.

Combinatii prin firmele prietenului

Si totusi, Piteiu a oferit contracte nu doar firmei la care a lucrat, ci si celui mai bun prieten, Mircea Florea Muresan, fostul lui asociat de la firma Matep SRL. Dupa ce a fost numit director la Romgaz, Piteiu s-a retras din firma, fiind inlocuit de sotia amicului sau, Lucia Florea Muresan. La randul lor, Mircea si Lucia Muresan mai detineau si alte firme, printre care Mori Benz Oil SRL, Aliat-Atelier de Lucrari de Intretinere Auto Teritorial SRL si Allstar prod SRL. Acestea trei au primit din partea lui Piteiu zeci de contracte, golind vistieria Romgaz de zeci de milioane de euro.

Fiul, ceas de 25.000 de euro

Piteiu Jr. are un ceas care costa cat o garsoniera

Pe langa casele, terenurile si masinile cumparate din salariul de director, Marcel Piteiu a pompat bani si in bunastarea fiului sau, Vladimir.

La doar 22 de ani, Piteiu Jr. are limuzina la scara, o casa si un teren in localitatea natala, precum si o colectie de ceasuri de lux. In una dintre fotografiile postate pe Facebook, baiatul boss-ului de la Romgaz poarta un ceas din aur roz de 18 carate, un Hublot Big Bang Chronograph Automatic de 44 milimetri, al carui pret de catalog este de peste 25.000 de euro. n

Ultima ora!

Cu putin timp inainte de inchiderea editiei, Marcel Piteiu a fost eliberat din functia de director, dupa ce, potrivit Romgaz, si-a depus demisia.

author avatar
Narcis Voica
3.762 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger