AcasăNewsCum a rezolvat „DNA-ul” și Muzeul Smithsonian

Cum a rezolvat „DNA-ul” și Muzeul Smithsonian

Ce se întâmplă la Muzeul Smithsonian ne arată că nu numai România are parte de capete luminate în procuratură. Sunt destui „deștepți” și prin America! Și cum să nu, că doar Unchiul Sam ne-a dat rețeta DNA-ului autohton! Revenind la Muzeul Smithsonian, fostul director a fost înlăturat din funcție după ce s-a făcut apologia rochiei de nuntă – dacă o asemenea boarfă costă 3000 de dolari, de ce Caroline Baumann a plătit „doar” 750?! Supoziția că reducerea asta are la bază o mită mascată oferită directorului Muzeului Smithsonian a fost suficientă pentru schimbarea ei din funcție.

De necrezut, dar este realitatea după care se fac anchetele în 2020! Acum, din solidaritate cu Baumann, au demisionat și cinci administratori, membri ai Consiliului Smithsonian. Scandalul este cât casa și, chiar dacă pentru unii pare neinteresant, ne arată totuși cum lucrează propaganda establishmentului când are de dus la bun sfârșit o misiune. Asemănarea cu România și practicile DNA este izbitoare, căci stilul pare copiat după „manualul Kovesi”, în care presupunerea ține loc de dovezi, iar acuzatul trebuie să își dovedească nevinovăția dacă vrea să mai fie liber vreodată și să revină la momentul de dinaintea „execuției”!

Investigația împotriva Carolinei Baumann (53 de ani) are la bază o plângere făcută de un misterios membru al muzeului, referitoare la căsătoria din septembrie 2018. Atunci în vârstă de 51 de ani, Caroline a purtat o rochie de mireasă cât mai simplă, pe care a plătit 750 de dolari. „De ce doar 750, când ea are preț de catalog 3000?!”, a tunat Inspectorul general de la Smithsonian, un inchizitor școlit, pesemne, la Direcția Națională Anticorupție, de la București! Luată la întrebări și ea, Samantha Sleeper, designerul cu pricina, a spus că a vândut rochia cu 750 de dolari fiindcă e un model banal, relativ simplu de creat, care nu seamănă cu o rochie de mireasă tradițională, neavând niciun element care să-i dea personalitate. Răspunsul n-a ținut, Acuzarea a rămas fermă pe poziții: „Directorul Muzeului Smithsonian ți-a promis că-ți va promova munca în schimbul unei reduceri pentru rochia asta!”.

„Tratamentul la care a fost supusă Caroline Baumann încalcă fiecare principiu al decenței și simt că rămânerea mea în Consiliu tolerează tacit acest comportament de Inchiziție. Pur și simplu eu nu mai pot rămâne pe tablă și să ridic din umeri ca și cum nimic nu s-a întâmplat”, a reacționat secretarul Consiliului, Judy Francis Zankel, unul dintre cei cinci membri care au demisionat în semn de solidaritate.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
325 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” simt că rămânerea mea în Consiliu tolerează tacit acest comportament de Inchiziție. ”

    asta este o insulta la adresa inchizitiei, fie spaniola, fie papala, fie obisnuita

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger