AcasăNewsCum a reușit să fure gruparea de infractori motorina de la Mihail...

Cum a reușit să fure gruparea de infractori motorina de la Mihail Kogălniceanu. Detalii incredibile din anchetă

motorinaCum a reușit să fure gruparea de infractori motorina de la Mihail Kogălniceanu. Detalii incredibile din anchetă

Un furt de proporții a fost descoperit la bază militară americană de la Mihail Kogălniceanu, Constanța. Sute de tone de motorină – în valoare de 2 milioane de dolari – au dispărut în ultimii 4 ani, de acolo.

Este bănuită o grupare de infractori români, care aveau legături cu firma care făcea aprovizionarea cu combustibil. 7 suspecți au fost duși la audieri. Pe proprietăţile lor, procurorii DIICOT au găsit la percheziţii, zeci de bidoane pline cu carburant, potrivit Mediafax.

Deşi anchetatorii nu au dat detalii despre implicarea fiecărui suspect în operaţiunea de sustragere de combustibil, este greu de crezut că cei şapte reuşeau să treacă prin toate filtrele de pază ale unităţii militare, fără să fie protejaţi de cineva.

Planul hoților era mereu același

Unitatea militară de la Mihail Kogălniceanu – aflată în proces de extindere – este păzită de forţele Ministerului Apărării Naţionale şi ieşirile din bază sunt supravegheate video.

Așadar, anchetatorii bănuiesc faptul că lucrau la firma care alimenta generatoarele folosite la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Ei acționau întotdeauna la fel. Alegeau momente în care in zonă nu se afla niciun militar.

Hoții luau combustibilul din generatoarele armatei. Furau fie direct din baza militară, fie în timpul unor exerciții NATO. În total, au scos din unitate peste 1,5 milioane de litri de motorină, în valoare de 2 milioane de dolari. Toată cantitatea ar putea să intre în 50 de cisterne.

author avatar
Andreea Vlad
1.440 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca si dintr-o unitate militara se fura ,ce faceau cei care inventariau combustibilul in fiecare luna ? Unde era ofiterul de informatii ? A fost in vacanta patru ani ? Hotii trebuiesc sa raspunda urgent penal si sa restituie valorea motorinei ! Cei responsabili cu verificarea lunara sa raspunda alaturi de hoti si sa dispara din armata !

  2. Si astia or sa ne apere pe noi de rusi? mai bine ne intelegem cu tig@nii, poate fura si ei niste suho@ie niste zircoane

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger