AcasăNewsCum a reuşit românca Eveline Cismaru să devină una dintre cele mai...

Cum a reuşit românca Eveline Cismaru să devină una dintre cele mai de temut hackeriţe din lume. A „spart” şi conturi de la Washington (VIDEO)

Cum a reuşit românca Eveline Cismaru să devina una dintre cele mai de temut hackeriţe din lume. A "spart" şi conturi de la Washington

Românii Eveline Cismaru şi Alexandru Işvanca sunt celebri în SUA pentru că spart 123 de calculatoare ale Poliţiei Metropolitane din Washington. în ceea ce reprezintă unul dintre cele mai importante atacuri cibernetice din această ţară.

Agentul special afirma că Eveline Cismaru şi Alexandru Işvanca au coordonat un atac informatic în care compromiterea sistemului de supraveghere video din Washington era prima etapă. A doua etapă consta în a trimite mesaje de tip ransomware în numele Poliţiei Metropolitane, de pe platforma informatică a autorităţilor.

Şantajau pentru bani

Astfel, cei doi voiau să obţină bani de la persoanele a căror calculatoare le infectau, dacă posesorii voiau deblocarea acestora. Ei convingeau victimele că au săvârşit acţiuni ilegale, că au accesat informaţii secrete, şi că pentru a-şi redobândi accesul la computer trebuie să plătească „o amendă”.

Astfel de acţiuni au avut loc şi în Olanda, nu doar în SUA. După doar un an şi jumătate de închisoare, Eveline Cismaru a fost eliberată şi acum locuieşte în Olanda.

Ea a povestit cum a ajuns hackeriță și cum a fost acceptată într-o bandă, prin intermediul iubitului ei de atunci. În scurt timp, ea a ajuns șefa bandei.

Datorită lui, știam multe despre criminalitatea informatică, pentru că el era de ceva vreme în lumea asta. Ransomware-ul devenea foarte popular atunci. Eram singura femeie din această lume și toți bărbații se arătau foarte fericiți să mă ajute. Am fost de acord cu asta”, a povestit românca.

A pierdut toţi banii

La ani buni de la faptele sale, românca le cere scuze victimelor sale, prin intermediul televiziunii olandeze. „Îmi pare rău, oameni buni”, a spus ea și a încheiat cu un sfat: „Pentru data viitoare: folosiți parole mai puternice, nu vă împărtășiți datele private și nu dați click pe link!”.

Deși a câștigat o adevărată avere, tânăra a cheltuit banii pe „lucruri stupide”, așa cum s-a exprimat” „Cumpăram mașini și haine și mergeam des în vacanță”.

author avatar
Andrei Ștefan
938 afisari

8 COMENTARII

  1. ” Ei convingeau victimele că au săvârşit acţiuni ilegale, că au accesat informaţii secrete, şi că pentru a-şi redobândi accesul la computer trebuie să plătească „o amendă”.
    Este veche smecheria. Am primit si eu asa ceva. Spunea ca imi publica pozele si filmuletele daca nu le dau 1300 de euro. Ce nu stiu ti ganii astia e ca eu nu am poze in calculatoe iar pe camera este vesnic un carton.

  2. „Românii Eveline Cismaru şi Alexandru Işvanca”
    Asa este atunci cand niste imputzitzi de maldavani care au luat cetatenia romana pe 100 de euro, pleaca in lume ca sa ne faca neamul de ras. Niciodata nu va spune nimeni ca maldavanii jegosi au facut ceva, ci toata lumea vor spune ca erau ROMANI!!! In fiecare joi se prezinta pentru transcrierea cetateniei in jur de 180 de carnati la Sectorul 1 la Arcul de Triumf, carnati care vin la Sectorul 1 pentru „shetzanie” cu toate ca neam de neamul lor de ukrainieni nu au vosrbit vreodata romana!Spun ca „bunelul” a fost „rumun”…..

  3. ”„bunelul” a fost „rumun”…..” a fost o p ula! Un c acat bolnav si pansat din Siberia.

  4. Ea este ce a mai tare de pe pamintul asta a spart cu currul tot ce a prins pe la WA ce prostii puteti scrie

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger