Cauta

Scandal la vârful BOR. Vasile Bănescu îl atacă pe ÎPS Teodosie pentru declarația că „femeile într-o perioadă de necurăție” nu pot bea agheasmă

ips teodosie

ÎPS Teodosie, reacţie tranşantă după propunerea intelectualilor cu reunificarea Bisericilor pentru sărbătorirea Paştelui

ÎPS Teodosie a vorbit despre apa sfințită de Bobotează şi a spus că nu pot bea ”femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii: ”nici agheasmă mare, nici mică, nici anafură, pentru că e mai rău ca un păgân!”.

Arhiepiscopul Tomisului a adăugat că ”nu s-ar cuveni” relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia agheasma mare.

Vasile Bănescu: „Afectați grav de ideologiile cristofobe”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, l-a contrazis pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a afirmat recent că o persoană care fumează sau femeile „într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă.

Cei care, afectaţi grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creştinismul, creştinopatie, primesc un nesperat şi consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranţei lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică şi pe ambii cât mai departe de aghiasma mare şi mică”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR afirmă că şi cei care fumează au nevoie de ajutorul lui Hristos: „Ca şi cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos şi al nostru, ca şi cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăţia sau aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie”.

Arhiepiscopia Tomisului a vândut sticle goale

Arhiepiscopia Tomisului a vândut sticle goale pentru agheasma de Bobotează cu un leu bucata, după ce primele 200.000 de sticle cu apă sfințită, gratuite, s-au epuizat rapid. Peturile sunt fabricate de un apropiat al lui ÎPS Teodosie, scrie presa locală.

Interesant este că sticlele vândute goale cu 1 leu bucata nu sunt identice cu cele oferite gratuit, dar pline cu agheasmă.

Oamenii bisericii care se ocupau de bunul mers al lucrurilor nu știau nici ei de ce trebuie să ceară câte un leu pentru fiecare pet gol pe care îl dădeau credincioșilor, spunând jurnaliștilor că așa le-au cerut șefii.

Ultimele stiri

  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Mai tare ca Oțelul!
  • Prietenia fără limite: Xi-Putin!
  • De ce China câștigă cursa armelor. Povestea unui “geniu incontestabil”
  • Sustenabilitatea, tema dezbătută de Ziua Mondială a Metrologiei
  • Cea mai mare economie din lume nu se descurcă fără migranți
  • Exit mobile version