AcasăNewsScandal la vârful BOR. Vasile Bănescu îl atacă pe ÎPS Teodosie pentru...

Scandal la vârful BOR. Vasile Bănescu îl atacă pe ÎPS Teodosie pentru declarația că „femeile într-o perioadă de necurăție” nu pot bea agheasmă

ips teodosieÎPS Teodosie, reacţie tranşantă după propunerea intelectualilor cu reunificarea Bisericilor pentru sărbătorirea Paştelui

ÎPS Teodosie a vorbit despre apa sfințită de Bobotează şi a spus că nu pot bea ”femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii: ”nici agheasmă mare, nici mică, nici anafură, pentru că e mai rău ca un păgân!”.

Arhiepiscopul Tomisului a adăugat că ”nu s-ar cuveni” relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia agheasma mare.

Vasile Bănescu: „Afectați grav de ideologiile cristofobe”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, l-a contrazis pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a afirmat recent că o persoană care fumează sau femeile „într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă.

Cei care, afectaţi grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creştinismul, creştinopatie, primesc un nesperat şi consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranţei lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică şi pe ambii cât mai departe de aghiasma mare şi mică”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR afirmă că şi cei care fumează au nevoie de ajutorul lui Hristos: „Ca şi cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos şi al nostru, ca şi cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăţia sau aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie”.

Arhiepiscopia Tomisului a vândut sticle goale

Arhiepiscopia Tomisului a vândut sticle goale pentru agheasma de Bobotează cu un leu bucata, după ce primele 200.000 de sticle cu apă sfințită, gratuite, s-au epuizat rapid. Peturile sunt fabricate de un apropiat al lui ÎPS Teodosie, scrie presa locală.

Interesant este că sticlele vândute goale cu 1 leu bucata nu sunt identice cu cele oferite gratuit, dar pline cu agheasmă.

Oamenii bisericii care se ocupau de bunul mers al lucrurilor nu știau nici ei de ce trebuie să ceară câte un leu pentru fiecare pet gol pe care îl dădeau credincioșilor, spunând jurnaliștilor că așa le-au cerut șefii.

author avatar
Andrei Ștefan
530 afisari

7 COMENTARII

  1. Domnul Bănescu, poate ne răspunde public dacă are legătură cu Masoneria.
    Tulburarea, este lucrarea altcuiva.

  2. Deosebirea dintre Teodosie si Banescu este ca Teodosie vorbeste dupa Biblie iar Banescu dupa Soros . eu ma tot intreb cat mai este tinut acest acoperit ca purtator de cuvant al BOR si nu este lasat sa se inscrie in USR sau ca activist lgbt ?

  3. DACA SFINTIA SA TEODOSIE ISI MAI AMINTESTE CA A FOST EPISCOP AL SNAGOVULUI SI A PARTICIPAT LA PULVERIZAREA PAMANTURILOR MANASTIRII CALDARUSANI, CONTRAR TESTAMENTULUI CARE A ADUS DOMENII MANASTIRII…CREDETI CA SE IARTA UNDEVA SI DE CATRE CINEVA, CA A PERMIS LUI ADRIEAN VIDEANU SA ISI FACA VILOI PE LOCUL CIMITIRULUI? PENTRU CA PATRIARH ERA TEOCTIST, IAR PATRON LA SNAGOV ERA TEODOSIE. ACUM NE SURPRINDE CAT ESTE DE LEGIST SI FERM, DAR IN VREMEA SNAGOVEANULUI NUMAI DE SUFLETE NU SE OCUPA. SE PARE CA DEJA INCEPE SA IA POPORUL IN BATJOCURA! INAINTE DE A FI TOMITANUL, AR FI CAZUL SA ISI FACA MEA CULPA DESPRE VREMEA CAND ERA SNAGOVEANUL! CA NU DEGEABA II SPUNEA ȘPAGOVEANU…IN NUMELE LUI DUMNEZEU ATI IMPARTIT CU POLITICUL SI CU OAMENII DE AFACERI TERENURILE MANASTIRII? TEOCTIST NU ERA PE PRADUIALA LA SNAGOV!!!

  4. Da stimatu’ domnu extremdefericitul Teodosie are voie sa bea agheazma mare sau mica dupa ce ia shpaga???

  5. Intrebare pentru Sfintia Sa Legistul Teodosie: Homalaii in sutane au voie la aghiazma, impartasanie si slujire? Nu este asta spurcaciune si sminteala? Ai ce ai cu femeile!! Mama sa care a facut 17 copii a trait numai in curatie? Dar despre desfranarea dintre sutane nu aveti analize si solutii? Fumeaza unii preoti si se impartasesc?!
    ATI REZOLVAT PROBLEMELE INTERNE DIN CLER? SA AMINTIM DE EPISCOPUL CORNELIU AL HUSILOR? CE EXEMPLE DATI VOI CARE VA MARITI?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger