AcasăNewsCum a reacționat un polițist rutier din Prahova după ce un șofer...

Cum a reacționat un polițist rutier din Prahova după ce un șofer i-a oferit mită 400 de lei

sursa foto: Facebook/Poliția Română

Un șofer prins că mergea cu mașina cu 50 de kilometri la oră peste limita legală a fost oprit în trafic de un agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Prahova. Crezând că l-ar putea face pe omul legii să „închidă ochii” și să scape astfel de sancțiune, conducătorul auto vitezoman i-ar fi oferit agentului de poliție suma de 400 de lei pe post de șpagă. Cum a reacționat omul legii? A pus mâna pe telefon.

Totul s-a întâmplat luni, 27 noiembrie. Când, potrivit Direcțiaei Generale Anticorupție, „un agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Prahova a apelat sistemul Call-center anticorupție – 0800.806.806 sesizând faptul că, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un conducător auto i-a oferit o sumă de bani cu titlu de mită pentru a-l determina astfel să nu aplice măsurile legale”.

Care a fost „filmul” situației sesizate la DGA? Agentul de poliție a oprit o mașină care circula cu peste 50 km/h față de viteza legală aferentă sectorului de drum. Autoturismul a fost tras pe dreapta pe DN 1B, pe raza localității Bucov. Șoferul, un tânăr de 35 de ani, din municipiul Buzău, ar fi apelat la un „plan” de avarie, pentru a nu fi sancționat. Și ar fi oferit polițistului 400 de lei. Doar că omul legii a refuzat „oferta” conducătorului auto vitezoman. Și a sesizat situația la Call-center-ul anticorupție.

A încercat să dea șpagă pentru a nu rămâne pieton, dar polițistul a refuzat „oferta”

„Din cercetările efectuate de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a rezultat faptul că agentul de poliție a oprit, pe DN 1B, pe raza localității Bucov, un autoturism al cărui conducător auto depășise cu peste 50 km/h viteza legală aferentă sectorului de drum.

În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit agentului de poliție suma de 400 de lei pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind refuzat de polițist”, conform comunicatului DGA.

În cazul de față se fac cercetări pentru acuzația de dare de mită. Iar șoferul, un bărbat în vârstă de 35 de ani din municipiul Buzău, a fost plasat sub controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, ca urmare a deciziei procurorul de caz.

author avatar
Andrei Coman
674 afisari

3 COMENTARII

  1. Adica spaga de nici macar 100 de euro? Pai ce credea melteanul cu izmenele rupte, credea ca pune gaborul botul la asa ceva? S-ar fi facut de ras fatza de colegi.

  2. Din rau in mai rau!
    Zgarcitul are de dat acum spaga la procuror, nici daca vinde tot ce are nu trece de baremul minim ))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger