AcasăNewsCum a reacţionat statul român după accidentul de autocar din Bulgaria, în...

Cum a reacţionat statul român după accidentul de autocar din Bulgaria, în urma căruia au murit 4 oameni

Cum a reacţionat statul român după accidentul de autocar din Bulgaria, în urma căruia au murit 4 oameni

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, la Veliko Tarnovo.

Cinci pacienți români internați în acest moment în spitalul din Veliko Tarnovo vor fi aduși în țară cu mai multe elicoptere.

Răniţii români, transportaţi la spitalele din Bucureşti

Pentru transferul pacienților români s-a decis folosirea elicoptere SMURD.

De când s-a aflat de accident, noi ne-am pregătit. Am trimis de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, după o discuție inclusiv cu domnul ministru Bode și după ce a fost informat premierul, un elicopter pentru evaluarea pacienților.

Elicopterul SMURD București a ajuns la 10:50 dimineața la fața locului, la Veliko Tarnovo. La spital, medicul a făcut evaluarea și a propus ca toți pacienții să fie aduși în România pe calea aerului. Așa că au fost mobilizate încă 3 elicoptere (din Constanța, Galați și Craiova). Pot să vă spun că la acest moment două dintre ele sunt pe drum deja și al treilea urmează să decoleze după ce alimentează.

Spitalul Floreasca este anunțat, există locuri, sunt pregătite pentru pacienți, deci toată lumea este pregătită să îi primească. Unii dintre ei au nevoie de continuarea investigațiilor, de consult de specialitate și de stabilizare mai departe a celor care au suferit anumite intervenții.

De exemplu, o pacientă căreia i s-a pus un drenaj toracic și care clar că va trebui să fie supravegheată mai departe și evaluată mai departe„, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Ciucă spune că statul oferă sprijin

Premierul Nicolae Ciucă a spus şi el că instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor românilor indiferent unde s-ar afla și că un elicopter SMURD și o echipă de medici de la spitalul Floreasca din București se află deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea răniților.

„M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria.

Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune! La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți și a le asigura cea mai buna îngrijire medicală.

Un elicopter SMURD și o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca se afla deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea în România a celor răniți”, a spus Nicolae Ciucă.

author avatar
Andrei Ștefan
498 afisari

6 COMENTARII

    • ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI . CENZUREAZA SI SUPRIMA CONTURILE CELOR CE FAC COMENTARII CE NU ELOGIAZA GENERALUL IDIOT , COALITIA SI PE PLAVANU CRETIN DE LA COTROACE

      ZIARE.COM. UN SITE DE BOSOROGI COMUNISTI CE LING IN CUR MAI CEVA CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU DICTATORUL SKIOR SI CLASA POLITICA DE LA GUVERNARE

      CENZURA SI AMENINTARI DACA NU LAUDATI TRANTORUL SI POLITICIENII

      ZOAIE.COM PERICOL PENTRU DEMOCRATIE . SI LIBERTATEA PRESEI

  1. De când cu marea trădare a medicilor față de pacienți, în timpul așa-zisei pandemii, nu mai dau pe ei nici doi bani. Roboțeii mafiei politice nu au mamă, nu au tată, și-au pierdut orice urmă de umanitate. Cu microscopul mai poți găsi un medic de familie cu urme de empatie și dovezi de profesionalism și dăruire.

    • OMENIA SI-AU PIERDUT-O DEMUUUULLLT. Juramantul lui Hipocrat ??? ”O vorba de dansii inventata…” Ai bani traiesti, n-ai bani, adio…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger