AcasăNewsCum a reacţionat Rusia după ce NATO i-a permis să meargă în...

Cum a reacţionat Rusia după ce NATO i-a permis să meargă în România, la Deveselu, dar cu unele condiţii

vasile dincuCum a reacţionat Rusia după ce NATO i-a permis să meargă în România, la Deveselu, dar cu unele condiţii

Rusia a cerut să verifice „personal” ce se află în România, la Deveselu, iar NATO i-a permis asta, dar cu unele condiţii, cum ar fi ca şi autorităţile noastre să fie de faţă la această inspecţie.

Cum au reacţionat ruşii? Nu există deocamdată un răspuns din partea Rusiei și precizează că o asemenea insecție ar presupune discuții complexe cu aliații americani.

Mecanism complex pentru verificări la Deveselu

În scrisoarea NATO era o propunere de inspectare reciprocă a unor baze. Am văzut că Polonia a și reacționat. Nu avem însă nicio informație despre răspunsul Federației Ruse.

Nu a răspuns. În alt doilea rând, baza de la Deveselu este legată de o serie de angajamente bilaterale între state.

Pentru a da un răspuns, trebuie să ne consultăm la nivel bilateral, este un mecanism destul de complex pentru asta.

Deci în acest moment nu se pune problema nici să discutăm despre asta, dar atunci când vom discuta trebuie să o facem la nivel aliat”, a declarat Vasile Dîncu la Radio România Actualități.

Dîncu, discuție telefonică cu șeful Pentagonului

Dîncu a avut joi o discuţie telefonică cu secretarul american al apărării Lloyd J. Austin III pe tema situaţiei de securitate din zona Mării Negre, a prezenţei NATO pe flancul estic, respectiv a suplimentării prezenţei SUA în regiune.

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut joi, 27 ianuarie, o discuţie telefonică cu secretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III.

Temele aflate pe agenda de discuţii au inclus evoluţiile situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre, postura NATO pe flancul estic, respectiv suplimentarea prezenţei SUA în regiune.

În cadrul dialogului aplicat, cei doi oficiali au abordat, în principal, dezvoltările recente de securitate la nivel regional din perspectiva desfăşurărilor masive şi a potenţialului ofensiv al Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră”, anunţă MApN.

author avatar
Andrei Ștefan
760 afisari

7 COMENTARII

  1. & Bă , ce dracu mai stați bă în vrăjeli cu tunuri, tancuri, alte avioane, costisitoare și poluante, când problema poate fi reglată în ring, ca la gala Bute, și cu suporteri și spectatori, între miniștrii forțoși ai apărării, dacă nu vă funcționează diplomația, ?

  2. nu scapa nici o ocazie cocalarul sa se bage in seama , sa-si dea ochii peste cap , de parca el hotaraste ce si cum , si generalii se uita in gura unui sociolog habarnist . grupul de la cluj care a ingropat Romania .

    • Mamuku m-o fatat in cort , ma trag dintr-o familie de cocalari , dau ochii peste cap , ma balbai si sug acadele zburlite in boschetii de sub pasarela garii Tiraspol . Sa moara mamuku , ma dor falcile de la atata hap-sarmaua zburlita ……hihihihihi

  3. & Sunteți de părere că Mircea Geoană să susțină și să militeze ca armatele să fie globalizate zulu, după tehnicile și tradițiile zulușilor, ?

  4. & Dîncu a furat ceva de vrea să angajeze să fie apărat, ? Bă, dacă angajează să îi și plătească cu ăia de îl susțin, ?

  5. Astea umbla de pe vremea Sua încă de când scutul aparținea Sua pana sa fie predat Nato. Un general rus ar trebui sa știe ca e o componenta din scut si ca el include multe tari Nato. Nu inseamna ca daca demontezi Defenselu scutul gata nu mai e. Hilar. Cel mai repede ataci Rusia din Turcia nu din Sudul României. Ori din Norvegia mura în gura.
    Însă Crimeea a devenit involuntar tinta prin invazie. Logic.

  6. Geoana a spus. – Rusia nu poate fi un aliat Nato. Dar a primit nenumărate cereri ca să fie partener Nato. Un soi de Ucraina azi. Eu zic ca nu e de colea sa fi partener Nato si ca e o reusita diplomatica a Rusiei asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger