AcasăNewsCum a reacţionat Protecţia Copilului din Vaslui după ce trei minore au...

Cum a reacţionat Protecţia Copilului din Vaslui după ce trei minore au fost violate de cinci bărbați

Politia

Cinci bărbați au fost arestați preventiv și sunt acuzați că au violat de mai multe ori trei minore dintr-un centru de plasament din oraș.

Un al șaselea individ a fost plasat sub control judiciar.

Angajații centrului au tras alarma

Cazul a fost dezvăluit de angajații centrului, care au sesizat poliția în noiembrie anul trecut. Datele din anchetă arată că victimele adolescente cu vârste între 13 și 15 ani ar fi fost contactate pe rețelele sociale.

Cei șase suspecți le-ar fi propus să se întâlnească și, profitând de naivitatea fetelor, au întreținut raporturi sexuale cu ele de mai multe ori, uneori contra-cost.

Indivizii arestați au contestat această măsură.

Cum a reacţionat Protecţia Copilului?

Angajații centrului s-au îngrijorat când au aflat că minorele lipsesc de la școală.

Precizez că în baza suspiciunilor apărute în urma comportamentului minorelor, personalul nostru a sesizat imediat organele de poliție.

Să luăm în calcul ipoteza mutării minorelor într-un centru cu grad mai mic de expunere la riscuri, trebuie să facem precizarea că fetele au fost aduse la casele de tip familial din Huși din diferite medii, inclusiv din familie într-un moment în care serviciile pe care le oferim comunității sunt la capacitate maxima.

Apoi, eventuala mutare a minorelor nu exclude deloc ca o altfel de măsură să nască în ele sentimente de vinovăție și revictimizare, lucru pe care nu-l dorim”, a spus Romeo Crețu, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui.

author avatar
Andrei Ștefan
611 afisari

2 COMENTARII

  1. Astia de la Vaslui ard orice, chiar si babe de 90 de ani, nu conteaza la ei. Multi si prosti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger