AcasăNewsCum a răspuns la MApN la întrebarea dacă ruşii au lansat din...

Cum a răspuns la MApN la întrebarea dacă ruşii au lansat din nou drone lângă Tulcea

Războiul din Ucraina se poartă periculos de aproape de pământul românesc. De exemplu, duminică seară, locuitorii din Tulcea au primit o alertă prin sistemul RO-Alert prin care erau avertizați de „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”.

Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să se adăpostească „în beciuri sau adăposturi de protecție civilă” și să stea departe de geamuri și de pereții exteriori.

Speriaţi, oamenii au rămas în case

Mesajul trimis de autorităţi a fost unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite.

„Alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min”, este mesajul pe care l-au primit oamenii din Tulcea.

MApN a confirmat dronele

MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22.55, pentru zona de nord a județului Tulcea, aflată în proximitate, cu potențialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situații.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situația generată de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

MApN mai precizează că a întărit forţele în zonă.

246 afisari

3 COMENTARII

  1. Și de ce mă rog au fost forțele din zonă? Cumva există informații că rușii vor să atace sătulețele din Deltă? Iată cum isteria dronelor care atacă teritoriul NATO a ajuns și în Bulgaria. Cică și acolo ar fi poposit o dronă trimisă de ruși în vizită la frații lor slavi. Și eu care știam că rușii merg în vizită la prieteni cu tancul și uită să mai plece.

  2. Superficialitate redacțională impardonabilă. Ce căuta fotografia unui MIG să ilustreze? România a scos respectivele avioane definitiv din uz. Ați rămas cu ceasul neîntors! Halal jurnalism.

  3. Stefane ,vezi ca scula pe care ai atasat-o e expusa la intrare in Bacau !!,vremea Migurilor a trecut,azi trimiti drone si iti si transmite in direct unde sunt si inamici si unde au lovit .
    Doar noi auntem atat de dobitoci si cumparam niste HARBURI ,FIARE VECHI si credem ca vom face vro branza cu ele , teapa ne-au tras-o partenerii strategici dupa parteneriatul de care se alege praful !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...