AcasăNewsCum a rămas un bărbat din Harghita fără 180.000 euro din conturile...

Cum a rămas un bărbat din Harghita fără 180.000 euro din conturile bancare. Poliţiştii au explicat escrocheria

hacker imm

Poliţiştii de investigaţii criminale din Harghita au primit o sesizare din partea unui bărbat referitoare la faptul că îi lipseşte suma de aproximativ 180.000 euro din conturile bancare.

Oamenii legii au atras atenţia că modul de operare al infractorilor „este unul sofisticat şi manipulativ”, aceştia folosind renumele unor companii sau persoane publice cunoscute pentru a atrage victimele în capcana lor.

Atenţie la platformele de investiţii

„Din primele cercetări efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că acesta, în urma vizionării unui anunţ de pe o reţea de socializare, care promova o platformă de investiţii ce promitea un randament de profitabilitate ridicat, a decis să investească pe acea platformă, oferindu-le acces la telefonul personal unor ‘analişti financiari’ prin intermediul unei aplicaţii de control la distanţă (Any Desk).

Ulterior, din contul acestuia au fost efectuate tranzacţii în sumă de peste 180.000 euro„, se arată în informarea IPJ Harghita, care a explicat şi cum acţionează infractorii:

„Infractorii contactează potenţialele victime prin intermediul mediului online, promiţându-le câştiguri rapide şi cu un randament extrem de mare. Aceştia se folosesc de reclame pe platformele de socializare pentru a promova iluzia câştigurilor uşoare.

Victimele sunt apoi îndemnate să descarce aplicaţii de control la distanţă, cum ar fi ‘Any Desk’, prin intermediul cărora infractorii preiau controlul asupra datelor bancare şi personale ale acestora”.

Nu accesaţi anunţurile dubioase!

Oamenii legii îndeamnă românii să evite accesarea anunţurilor sau îndemnurilor referitoare la investiţii din partea unor persoane necunoscute, să manifeste vigilenţă şi să fie sceptici în faţa ofertelor care promit câştiguri însemnate şi rapide, să nu instaleze aplicaţii de control la distanţă care permit accesul la dispozitivele electronice, dar şi să verifice întotdeauna autenticitatea datelor prezentate şi să nu comunice informaţii personale sau bancare către persoane necunoscute.

Verificaţi întotdeauna legitimitatea brokerului sau a platformei pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară sau prin intermediul unor motoare de căutare, precum Google.

author avatar
Andrei Ștefan
781 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger