AcasăJUSTIȚIECum a putut scăpa Paul de România de extrădare! Șmecheria de pe...

Cum a putut scăpa Paul de România de extrădare! Șmecheria de pe Dâmbovița, exportată la Paris?

Curtea de Apel din Paris a refuzat miercuri, 29 noiembrie, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători nu a depus jurământul de învestire.

Un tribunal francez amânase pentru această dată decizia privind trimiterea în țară a controversatului Paul de România pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea pentru o serie de escrocherii imobiliare.

Paul de România și combinațiile imobiliare

Curtea de Apel de la Paris ar fi trebuit să se pronunțe miercuri în cazul lui Paul Philip Al României, cunoscut sub numele de Paul al României.

El a fost găsit vinovat că a colaborat cu alți complici pentru a recupera proprietăți pe care le considera a fi ale sale în calitate de moștenitor al penultimului rege al României, Carol al II-lea (1930-40).

Acum în vârstă de 75 de ani, Paul este ținta unui mandat european de arestare emis în decembrie 2020, după ce un tribunal român l-a condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență și complicitate la o infracțiune.

„Prințul” se numără printre cele 18 persoane condamnate pentru aceste scheme – despre care se crede că au costat statul român 145 de milioane de euro (159 de milioane de dolari). Printre aceștia se numără și oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Beny Steinmetz.

„Prințul” neagă acuzațiile

„Nu am făcut nimic ilegal sau greșit, am încredere că Franța mă va scoate din acest coșmar”, a declarat Paul în fața unei curți de apel la 4 octombrie 2023

Paul însuși – care are cetățenie britanică, franceză și română – s-a întors să locuiască în țară în anii 1990.

Unchiul său Regele Mihai, ultimul rege al României, nu l-a recunoscut ca făcând parte din familia regală și a murit în 2017.

Paul susține acum că încercările sale de a-și revendica moștenirea regală de proprietăți, terenuri și opere de artă clasice reprezintă adevăratul motiv al urmăririi sale penale.

Avocatul său, Laurent Pasquet-Marinacce, a declarat în fața instanței că acțiunea în justiție este „imposibil de separat de ceea ce (Paul) reprezintă pentru statul român, în lumina istoriei sale”.

Pasquet-Marinacce a subliniat decizia Interpolului din 30 martie de a retrage o notificare de căutare împotriva lui Steinmetz în același caz din cauza unor „preocupări politice serioase”.

Faptele care l-au făcut pe (Paul) să fie condamnat sunt direct legate de statutul de moștenitor regal pe care îl revendică”, a adăugat avocatul.

Curtea de apel în materie de extrădare de la Paris a cerut în trei rânduri, ultima dată în octombrie, detalii suplimentare din partea instanțelor românești pentru a-și ajuta activitatea.

Cu cât ne adâncim mai mult în această audiere, cu atât mai numeroase și mai evidente devin contradicțiile autorităților”, a declarat Pasquet-Marinacce, care a cerut instanței să respingă cererea României.

El a pus sub semnul întrebării condamnarea lui Paul în România și dacă drepturile clientului său vor fi respectate dacă va fi returnat acolo.

Paul a lansat, de asemenea, o acțiune în justiție pentru a recupera tablourile scoase din România de unchiul său Mihai I în 1947, inclusiv două lucrări ale maestrului renascentist El Greco.

CITEȘTE ȘI:

Prinţul Paul al României, PRINS! Unde se ascundea de 1 an şi jumătate, după condamnarea din dosarul „Ferma Băneasa”

author avatar
Mihail Ioan
711 afisari

10 COMENTARII

 1. In testamentul Regelui Ferdinand , Carol al II lea a foat dezmostenit.I-a ramas o casa si niste bani in banca.
  Totul era trecut ca avere a nepotului Regele Mihai I.Cum a ajuns prince „de France” Paul, sa aiba atatea proprietati retrocedate? Sa intrebam pe cei ce au retrocedat cu voie sau cu voie de la instanta.
  De ce CSM a acceptat ca un judecator sa judece fara a indeplini ceritele legale, aducand prejudicii Romaniei?

  • S-a acceptat pentru distrugerea acestei tari si pentru castigul personal al unora, asa cum se intampla in multe alte domenii.

   • Da s-o distruga in mrtii mamii ei oadta de gunoi bolsevic comunist cu secuiristi care inca mai neaga Revolutia, genocidul si torturile comuniste cu toate lipsurile alea in ciuda „actiunilor de temperare” a cetatenilor revoltati ca au 10 grade in casa consemnate negru pe alb cu semnatura si stampila in rapoartele si notele informative ale securitatii, recent desecretizate

 2. Ii destul sa vezi jaful si camataria din justitie ca sa intelegi neîncrederea justiției europene in justitia din Romania. Va spune Stan Patitul-sa te ferească Dumnezeu să fii sărac sau cinstit si sa ai treaba cu justitia din România.

 3. Mai ales cu cea din Cluj!Sa fim realiști!De unde au știut socri lui Chereches sa meargă cu mită?Dacă nu faci foc , nu iese fum .Cred ca justitiabila a fost avertizat de ceva mafie din servicii sau a considerat că mită ii prea mica ?Numai, gândesc.

 4. CORUPTIA SI PROSTIA DIN JUSTITIA ROMANEASCA AU DEVENIT CAZURI DE STUDIU IN FACULTATILE DE DREPT DIN LUME !.
  GOLANII ,HAOS,IRESPONSABILITATE ,INCOMPETENTA ,GASESTI ORICE LA CEI CARE AZI SE PRETIND JUDECATORI !.
  ORCE AMARAT DIN CAMPUL MUNCII DE LA TRACTORIST LA MUNCITOR IN INDUSTRIE RASPUNDE PENAL CAND GENEREAZA O PAGUBA ,UN ACCIDENT ,
  DAR ACEASTA ASA ZISA JUSTITIE ARE CEI MAI IRESPONSABILI ,INCOMPETENTI SI EXCROCI INDIVIZI LA TOATE NIVELELE.
  ATI COMPROMIS PE VECI IDEEA SI INCREDEREA IN ACTUL DE JUSTITIE PRIN MIZERIILE FACUTE IN CEI 34 DE ANI.

 5. CORUPTIA SI PROSTIA DIN JUSTITIA ROMANEASCA AU DEVENIT CAZURI DE STUDIU IN FACULTATILE DE DREPT DIN LUME !.
  GOLANII ,HAOS,IRESPONSABILITATE ,INCOMPETENTA ,GASESTI ORICE LA CEI CARE AZI SE PRETIND JUDECATORI !.
  ORCE AMARAT DIN CAMPUL MUNCII DE LA TRACTORIST LA MUNCITOR IN INDUSTRIE RASPUNDE PENAL CAND GENEREAZA O PAGUBA ,UN ACCIDENT ,
  DAR ACEASTA ASA ZISA JUSTITIE ARE CEI MAI IRESPONSABILI ,INCOMPETENTI SI EXCROCI INDIVIZI LA TOATE NIVELELE.
  ATI COMPROMIS PE VECI IDEEA SI INCREDEREA IN ACTUL DE JUSTITIE PRIN MIZERIILE FACUTE IN CEI 34 DE ANI.
  PANA NU VOR PLATI DIN BUZUNAR TOATE PROCESELE PIERDUTE LA CEDO !!,ACEASTA GASCA NU-SI VA FACE CURAT IN OGRADA !.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri