AcasăNewsCum a pus DNA mana pe „Prajitura” lui Blejnar

Cum a pus DNA mana pe „Prajitura” lui Blejnar

Nori tot mai negri se aduna pe cerul altadata senin al lui Sorin Blejnar. Iar decizia magistratilor ca fostul sef al ANAF sa-si petreaca musai vacanta in Romania nu face decat sa confirme, o data in plus, ca deznodamantul uneia dintre cele mai mari anchete de coruptie este iminent.

Lui Sorin Blejnar i s-a tras de la un „Ecler”

La doar cateva zile dupa ce „National” a dezvaluit in exclusivitate ca martorul cheie Codrut Marta a fost localizat de catre serviciile secrete romanesti in portul israelian Haifa, unde probabil asteapta sa fie convocat pentru a da „lovitura finala”, suntem acum in masura sa prezentam si alte amanunte din cadrul anchetei.

Dan Secareanu este suspectat ca a luat cu „japca” terenurile care erau in calea Autostrazii Soarelui

Pe cat de esentiale pentru procurorii anticoruptie, pe atat de picante pentru public.

Radu Nemes descarca zeci de petroliere pline cu „pacura galbena”

Astfel ca, desi nu stim la ce il mai ajuta, poate afla si fostul sef al Fiscului de la ce i se trage caderea: de la un „Ecler”…

„Relatii extraprofesionale”

Produsele petroliere tranzitau Portul Constanta

Incepand de acum un an si jumatate, mai multi membri ai unor structuri de elita ale Politiei Romane s-au trezit sanctionati, in urma unor rapoarte informative trimise comandantilor lor de catre SIPI Constanta. In toate cele peste 20 de cazuri, indiferent ca era vorba de „crima organizata” sau alte directii operative ale IGPR, ofiterii care lucrau sub acoperire si erau recunoscuti pentru profesionalismul lor s-au trezit trasi pe linie moarta, pentru ca in notele semnate invariabil de Dan Alexandru Secareanu apareau ca avand „relatii extraprofesionale”. Fara nici cea mai mica explicatie la ce se refera acestea. Iar politistii sanctionati au facut contestatii. Dar la un moment dat, stranse cap la cap, toate acestea au condus la o concluzie surprinzatoare: toti cei „executati” atat de sumar de catre seful serviciului secret al Internelor lucrasera, sub o forma sau alta, la cazuri complexe privind combaterea contrabandei cu produse petroliere din Portul Constanta. Si, pentru ca se apropiasera prea mult de danele unde afaceristul Radu Nemes, impreuna cu sotia si amanta, descarca zeci de petroliere pline cu „pacura galbena”, au fost astfel indepartati. La ordinul direct al liderilor grupului infractional. Care, culmea, se pare ca erau avertizati de prezenta „gaborilor” prea bagagiosi chiar de catre seful Serviciului Special de Combatere a Crimei Organizate din Portul Constanta, care in paralel urmeaza si o cariera in teologie!

„Nepotul” si cu „nasii”

Imperiul financiar de zeci de milioane de dolari creat de seful SIPI Constanta l-am prezentat, in exclusivitate, intr-un numar anterior. Numai ca Dan Secareanu, nimeni altul decat nepotul temutului Pelmus Pandelea, fostul secretar general al Ministerului de Interne, parea sa nu fie deloc multumit cu milioanele de euro care i-au intrat in conturi din tot felul de combinatii imobiliare. De altfel, in paralel cu ancheta privind evaziunea fiscala de 15 milioane de euro cu produse petroliere, procurorii DNA verifica si mai multe plangeri in care „Nepotul” este acuzat ca i-a obligat, prin santaj si amenintari, pe mai multi proprietari, sa-i vanda terenurile detinute. Terenuri pe care urma sa obtina sume exorbitante de la bugetul de stat, drept despagubiri pentru exproprieri necesare finalizarii Autostrazii A2. De altfel, alaturi de nasii sai, Dan Secareanu a fost un pion important in aceasta afacere. Mai ales pentru oamenii lui Daniel Morar, care au trecut la o stricta monitorizare a sa, dupa ce au avut probe ca acesta executa ordinele grupului infractional despre care procurorii DNA sustin ca era protejat de insusi Sorin Blejnar.

„N-ai pofta de o prajitura?”

Din interceptarile procurorilor care au lucrat la acest caz reiese ca membrii retelei infractionale, inclusiv fostul sef al ANAF, erau mari amatori de dulciuri. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, in convorbirile dintre ei se facea deseori referire la un anume fel de prajitura. Este vorba de un „ecler” pe care si-l trimiteau, cu diverse mesaje sau comisioane, unul altuia. Numai ca, surpriza, tot „Ecler” este si porecla unui subofiter de la DGIPI, care era nimeni altul decat soferul personal al lui Dan Secareanu! Astfel ca procurorii nu au avut decat sa ia urma „prajiturii” pentru a afla cat mai multe despre cea mai complexa retea specializata in contrabanda cu motorina.

author avatar
Catalin Tache
2.571 afisari

3 COMENTARII

  1. poate e interesant de stiut de ce secareanu nu a scris in notele lui despre politistii care au adevarate activitati extraprofesionale cum ar fi administrarea unor restaurante si terase foarte cunoscute si frecventate in constanta si pensiuni la 2 mai. probabil ca fiind ocupat cu protejarea infractorilor nu a mai avut timp sa se ocupe si de altceva sau si ei erau in legatura cu secareanu si gruparea de infractori. mai mult ca sigur secareanu nu putea sa ofere protectie singur. la nivelul costantei sunt mute structuri care ar fi putut sa investigheze activitatile infractionale ale gruparii, dar daca unul e ocupat cu turistii si altul cu terasele ……

  2. BRAVOO,,BLEJNAR LA PUSCARIABILII,,,JOOS PDL,,JOOS BASESCUU,,O DEDICATIE PT BLEJNAR SI MARTA,,EU VARA NU DORM

  3. Cand sapi groapa altuia trebuia sa ai grija pe unde mergi d-le Secareanu . Datorita functiei si puterii n-ati mai dat importanta decat propriilor afaceri si apropiatilor. Va uram multa bafta in continuare ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger