AcasăNewsCum a motivat Victor Ponta parasirea sedintei CSAT

Cum a motivat Victor Ponta parasirea sedintei CSAT

Victor Ponta, premierul Romaniei, a prezentat cauzele care au condus la plecarea sa din cadrul sedintei de joi a CSAT, loc unde se afla si Traian Basescu.

Primul ministru Victor Ponta a vorbit joi seara despre motivele care l-au impins sa plece din sedinta de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), intrunire la care a luat parte, printre altii, si presedintele Traian Basescu.

„A fost o problema cu aceasta strategie pentru refacerea imaginii Romaniei. A mai fost o problema legata de modul in care se dorea interpretarea noii legi a concurentei si am avut o disputa legata de modul de inzestrare a Armatei Romane. A fost o problema de principiu. Presedintele nu poate lua atributii ale Guvernului. I-am explicat si la un moment dat l-am intrebat daca nu e mai bine sa ma retrag. Sa nu ne certam de fata cu ministrii”, a declarat Victor Ponta in cadrul unei emisiuni RTV.

Conform acestuia Traian Basescu ar fi dorit un „mega-minister de Externe” care sa coordoneze activitarea din afara tarii, precum si ca CSAT sa substituie Parlamentul.

„Presedintele voia un supra-minister de Externe care sa coordoneze si activitatile radioului si televiziunii, RAPPS. Un fel de mega-minister care sa gestioneze tot ceea ce se intampla in afara tarii. Nu decidem domnul Basescu si cu mine cati bani va da Parlamentul. Basescu voia o decizie in CSAT. I-am spus ca e mai bine sa lase viitorul Parlament sa decida. Nu poate CSAT sa hotarasca, asa cum nu poate lua nici Ministerul de Externe la el”, a explicat Victor Ponta.

Totodata, primul ministru a mai enuntat si ca, printre motivele plecarii sale de la sedinta CSAT se numara si neintelegerile privind Legea Concurentei.

”Propunerea era ca CSAT sa se implice in toate privatizarile. Nu toate privatizarile si numirile de manageri trebuie facute de CSAT ” a declarat Victor Ponta, adaugand ca, in concluzie, „a fost un dialog mai dificil pentru ca eu incerc sa-l fac pe domnul Basescu sa inteleaga ca nu e seful meu, e o relatie de colaborare, nu de subordonare”.

author avatar
Ionut Zgimbau
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger