AcasăNewsCum a marcat ÎPS Teodosie ieșirea din carantină: „S-a sfârșit exilul” -...

Cum a marcat ÎPS Teodosie ieșirea din carantină: „S-a sfârșit exilul” – VIDEO

ÎPS Teodosie anunța încă de sâmbătă, 29 ianuarie, că i se încheie perioada de carantină și că „e ultima zi de exil”.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului este iarăşi un om liber. Perioada de carantină s-a încheiat la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, 29/30 ianuarie 2022.

IPS se afla în plină slujbă religioasă pe care o oficia într-o încăpere amenajată ca paraclis din Palatul Arhiepiscopal, acolo unde şi-a trecut adresa de carantină.

„S-a sfârșit exilul de aici, dintr-o cămăruță din Arhiepiscopia Tomisului. Coborâm din acest paraclis micuț, dar plin de sfințenie, în Catedrală, ca să fim față către față. Mergem să deschidem ușile bisericii care, pentru mine, au fost ferecate câteva zile, după legile aceste pământești, nu cu logică. Dar, fiind de la stăpânire, ca să dau pildă credincioșilor că mă supun și unor legi vremelnice, care niciodată nu pot fi perfecte, pentru că numai Dumnezeu este perfect și Legea Lui este Adevărul Lui. V-am simțit lipsa pentru că păstorul fără oile lui nu poate fi împlinit. Sperăm ca de acum să nu se mai petreacă acestea. Am fost ca în perioada în care biserica a fost închisă frățiilor voastre.”, a spus ÎPS Teodosie, după care a mers la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”din Constanța.

Momentul a fost surprins în transmisia live a slujbei – la 1 h 35 minute din slujba de 3 ore.

ÎPS Teodosie s-a infectat cu Covid-19 după ce s-a întors din Iordania. Înaltul Prelat a fost plasat în carantină 10 zile. A primit și 3 amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru că nu a respectat termenii carantinei.

author avatar
Andreea Vlad
345 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai, bai Teodosie, da-le o ditamai pwula in gura in fiecare zi, la urmatorii: Arahatul, Rafilsteinul, Gheorghitza Muitza, Imbri, Jurma, Mahler, Diaconu, Tincu, Marinescu, Bode, toti nazistii astia sa stie ce ii asteapta, sigur ceva frumos !! Sau nu 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri