AcasăNewsCum a lăsat fără pensii şi alocaţii o poştăriţă care a candidat...

Cum a lăsat fără pensii şi alocaţii o poştăriţă care a candidat pentru AUR la Senat zeci de bătrâni şi copii

posta romana

Simona Mărginean, fostă consilieră a primarului din Valea Lungă, fost candidat AUR Alba pentru Senatul României și fost factor poștal, a fost reținută de polițiști joi, 17 februarie, fiind suspectă de delapidare și fals intelectual.

Angajată la Poşta Română, femeia a fost reţinută de poliţişti după ce, timp de câteva luni, a furat 35.000 de lei din banii ce reprezentau indemnizaţii de handicap, alocaţii, pensii şi pensii de boală ale unor oameni din comuna Valea Lungă din Alba.

A candidat la Senat

Simona Mărginean a fost consilier al primarului din Valea Lungă până în luna ianuarie 2022. Este, de asemenea, și membru AUR Alba. Între timp, în perioada anchetei, femeia și-a dat demisia din postul de factor poștal.

Potrivit primarului din comuna Valea Lungă, Dan Florin Aldea (AUR), Simona Mărginean a fost angajată în primărie până în luna ianuarie a anului 2022, apoi i-a fost încetat contractul.

Ce a constatat Poliţia?

La data de 17 februarie 2022, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie de 42 de ani, din comuna Valea Lungă, care este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și fals intelectual, ambele în forma continuată.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august – decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuțiilor de serviciu, de factor poștal, și-ar fi însușit, pe nedrept, 35.000 de lei, reprezentând drepturi bănești (indemnizații de handicap, alocații, pensii și pensii de boală), pe care nu i-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane, din comuna Valea Lungă.

Pentru a-și acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele și ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali.

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire și a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondență expediată de instituții publice către 36 de destinatari, persoane fizice și persoane juridice.

Pentru documentarea activității infracționale, anterior reținerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, polițiștii au percheziționat domiciliul femeii.

Prejudiciul a fost recuperat, aproape integral.

În cursul zilei de azi, 18 februarie, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale”, potrivit unui comunicat IPJ Alba.

author avatar
Andrei Ștefan