AcasăNewsCum a influentat decizia judecatorilor constitutionali pietele financiare

Cum a influentat decizia judecatorilor constitutionali pietele financiare

Mugur Isarescu spune ca situatia financiara nu se va calma

Ziare.com a realizat un studiu privitor la impactul asupra pietelor, a deciziei Curtii Constitutionale, din care a reiesit ca nici un „scenariu” n-ar fi fost perfect.

Mugur Isarescu spune ca situatia financiara nu se va calma

Cel mai important era sa se ia o decizie clara, care sa puna capat incertitudinii, declara analistul Aurelian Dochia.

Pietele au integrat riscurile

Potrivit acestuia, indiferent de decizia CCR, pietele au integrat deja riscurile. „Reintoarcerea presedintelui Basescu in conditiile in care se mentine relatia conflictuala cu Parlamentul nu este binevenita pe piete”, spunea Aurelian Dochia. Dar nici situatia in care nu era reconfirmat si se asteapta organizarea de alegeri prezidentiale. Nici analistii de la ING Bank nu vedeau efecte pozitive, indiferent de decizia CCR. Revenirea in functie a presedintelui are ca urmare o intensificare a luptei politice, un scenariu care nu are calitatea de a linisti pietele, era de parere Vlad Muscalu, economist senior ING Bank.

Euro s-a apreciat

Claudiu Cazacu, analist-sef X-Trade Brokers, considera ca doar invalidarea referendumului poate ajuta la stabilizarea cursului. „O invalidare a referendumului ar permite cel mai probabil o stabilizare a cursului de schimb”, a spus Cazacu. Ei bine, euro s-a apreciat, ieri, pentru a doua zi consecutiv, ajungand foarte aproape de 4,5 lei, dupa ce Curtea Constitutionala a invalidat referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. In schimb, dolarul a scazut cu 0,41%, pana la 3,6255 lei/unitate, in timp ce francul elvetian s-a apreciat usor, pana la 3,7469 lei/unitate. , de la 3,7413 lei/unitate. Oricum, cel mai important cuvant il are tot „seful cel mare”, FMI, pentru ca reprezinta sustinerea din afara!

author avatar
eNational
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger