AcasăNewsCum a fost ursul Klemm pacalit de vulpea maghiara

Cum a fost ursul Klemm pacalit de vulpea maghiara

In opinia multora, Hans Klemm nu stia pe ce cuib cu viespi calca atunci cand a fost tras in poza de maghiari cu mana pe asa-zisul steag secuiesc. Daca asa stau lucrurile, atunci inocentul Klemm ar trebui sa ia urgent drumul SUA si sa lase locul unui ambasador pus la curent cu realitatile romanesti.

După lectiile date justiției și politicii românesti, ambasadorul SUA aprinde prosteste fitilul tensiunilor româno-maghiare

Cu exceptia maghiarilor, toata lumea considera Romania un stat model in problema tratamentului acordat minoritatilor. Obsedati de himera refacerii Ungariei Mari, maghiarii ignora privilegiile (unice!) de care se bucura, mananca bors pe la usile tuturor cancelariilor occidentale si viseaza steaguri secuiesti pe pereti. Context in care este absolut firesc ca poza cu amabasadorul SUA lipit de un steag a carui arborare este interzisa de Justitia romaneasca sa dea nastere unui adevarat scandal. Un scandal din care americanii ies cu imaginea sifonata in ochii romanilor iar maghiarii culeg doar praful de pe toba, dar in schimb prind aripi extremistii bastinasi taman acum, in prag de alegeri. Sau, poate, UDMR s-a prins ca nu-i mai bate vantu-n panze fara un PRM in peisajul politic si opinteste sa zgandare chiar el pornirile nationaliste.

Britanicul Paul Brummell a căzut si el în plasa maghiarilor

Nu de alta, dar prinderea lui Klemm in plasa iredentismului maghiar nu a fost o premiera, ci a avut loc dupa ce, in primavara, ambasadorul britanic Paul Brummell a fost fotografiat si el cu un steag secuiesc in brate. Un steag pe care presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, i l-a ”vandut” lui Brummell pe post de ”steag al judetului Harghita”. Alt ambasador inocent, ar putea conchide optimistii.

Aliatii strategici nu dau doi bani pe Romania

Cum insa atata inocenta este de neconceput la un asemenea nivel diplomatic, mult mai probabil este ca SUA si Anglia – aliatii nostri strategici pe care nu ostenim sa-i ridicam in slavi – ii respecta pana-n tinda pe romani. Pacalit sau nu de ”niste smecheri din administratia locala din Covasna”, dupa cum sustine Traian Basescu, sau insuficient pregatit pentru postul de ambasador in Romania, Klemm trebuia sa evite punerea lui intr-o postura jignitoare pentru romanii majoritari. Iar daca nu a facut-o, bine ar fi sa fie inlocuit cu un diplomat mai bine pregatit si capabil sa evite orice capcana. Dupa razboi, bunicii si parintii nostri i-au asteptat pe americani mai ceva ca pe Mesia timp de 45 de ani, dar asta nu ca sa-i vada schimband bezele cu iredentistii maghiari.

author avatar
Simona Badulescu
476 afisari

3 COMENTARII

  1. Niciun ambasador nu gafeaza. El urmeaza strict liniile trasate de politica tarii lui.

  2. Gesturile celor doi ambasadori ii discrediteaza atat pe ei cat si tarile din care provin.Este clar ca nu mai este deloc o simpatie generala fata de americani-nu mai vorbesc de englezi-care se comporta la fel ca in anii ’40.Ar fi avut curajul ambasadorul USA sa faca acelasi gest in Spania-adica sa se pozeze cu steagul catalan?Ar fi avut curajul acest ambasador sa se pozeze cu steagul Scotiei in Marea Britanie?Ar fi facut un gest asemanator in Ungaria?Nici pomeneala!Noi o luam cu glumite,necunoastere,copilarie,inocenta cand nu este vorba decat de nesimtire.Aceasta pentru ca pozitia noastra este mereu schimbatoare,ne lipseste verticalitatea si isi poate rade orice tembel pus in post de noi.Sa ne amintim si pozitia lipsita de orice fel de bun simt diplomatic a ambasadorului turc.Daca vom permite mereu astfel de derapaje vom culege exact ce semanam.Ambasadorul american-trimis la post dupa ani grei in care aliatul USA din SE Europei nu s-a bucurat de favoarea!!?aceasta-are nesimtirea sa spuna ca el este ambasador pentru toata Romania-tara petru care nu s-a straduit de nici un fel sa faca ceva.Bravo!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger