AcasăNewsCum a falimentat Big Pharma sistemul medical din America

Cum a falimentat Big Pharma sistemul medical din America

Expensive healthcare

O poveste terifiantă despre presiuni enorme făcute din spatele unor interese de miliarde. Falimentarea sistemului de sănătate din America arată că este posibil să așezi în genunchi chiar și cea mai teribilă națiune din lume. În final, nu există țări și state, doar multinaționale și corporații capabile să controleze lumea. Big Pharma nu mai e demult o teorie conspiraționistă, a devenit realitatea lumii de azi și va fi viitorul celei de mâine, de care vom fi legați prin lanțuri de legi și protocoale.

Înainte de a prezenta faptele, trebuie spus că sistemul de sănătate din SUA a devenit o industrie privată, iar spitalele nu sunt altceva decât niște afaceri concepute pentru a maximiza profitul, nu pentru a răspunde la o criză pandemică.

În caz că ați uitat: modelul american tocmai ce a fost implementat și-n România! Privatizarea „Sănătății” fix asta presupune și exact în aceeași situație ne va aduce, nu peste foarte mult timp.

Așadar, în plină criză provocată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, statele și orașele americane raportează penurii de provizii vitale pentru stoparea pandemiei. N-a trecut o săptămână de când primarul New Yorkului, Bill de Blasio, afirma că metropola este în criză de echipamente medicale: „Trecem de săptămâna asta, dar cu greu. Avem ceva și nevoie pentru săptămâna viitoare, dar deja se anunță a fi șapte zile foarte dificile. Însă, după duminica din 5 aprilie, sunt foarte, foarte îngrijorat. Am transmis la Casa Albă că acesta este un moment decisiv pentru New York. Toată lumea caută ventilatoare, toată lumea caută echipamente de protecție, toată lumea caută personal medical și toată lumea caută paturi pentru bolnavi”.

Vă vine a crede? America plânge că nu are măști de protecție, nu are mănuși, nu are destule paturi și nici suficient personal medical. Cum e posibil așa ceva?! De fapt, chiar este posibil, iar pentru fiecare există o poveste unică. O explicație, cum ar spune Leana lu’ Costel.

știle, „sechestrate” în China

Ca să înțelegi lipsa de măști, scrie NYT, trebuie vrei să te întorci cu 20 de ani în urmă, când firmele producătoare au decis să își mute operațiunile peste hotare. Da, știu, globalizarea, din nou ea! Majoritatea companiilor au ales China, unde mâna de lucru ieftină și impozitele mici au atras investitori străini. La vremea respectivă, managerii gândeau că măștile nu sunt o urgență, că doar nu era pandemie în fiecare an, așa că a fost extrem de ușor să mute afacerea la capătul lumii. Iar la nevoie, doar încarci nava și… back to USA! Back pe dracu! Atunci când practica a bătut la ușă, teoria n-a mai putut deschide.

Dintr-o dată, America a ajuns în situația în care măștile vitale se află în cealaltă parte a planetei, iar la ea acasă a ajuns doar coronavirusul. Mare parte din transportul pe care se baza Washingtonul a fost oprit de China, care a păstrat măștile pentru ea, nelăsând producătorii să le exporte! Mat dat de președintele Xi lui Trump.

Un pat gol nu generează venituri!

Pentru criza paturilor din spitale trebuie mers la o lege dată în 1974 când, brusc, Guvernul a devenit un plătitor imens de facturi de asistență medicală. Peste noapte au crescut costurile asistenței medicale, că doar era în interesul multinaționalelor din sănătate să mărească prețurile – deconta sistemul public! Primul efect vizibil: cu cât erau mai multe paturi de spital, cu atât păreau să se umple saloanele! De ce? Simplu: oricâte paturi ceri tu, autoritate a statului, să fie instalate, spitalele, care sunt niște afaceri, vor găsi o modalitate să le umple!

Sesizând pericolul, Guvernul a dat o lege prin care a lăsat doar vreo jumătate de milion de paturi de spital la nivel național. Și așa a ajuns America să piardă și paturile de spital…

Încă o dată: când vorbim despre spitale în America, trebuie să ne amintim mereu că ele sunt niște afaceri! Un pat gol într-un spital este un pat care nu generează venituri!

Când rechinii se hrănesc cu ventilatoare

Să lămurim și lipsa ventilatoarelor, pentru a înțelege și mai bine cum operează Big Pharma.

În 2006, guvernul federal înființează o divizie care să se ocupe de nevoile medicale în caz de calamități. S-a dorit extinderea numărului de ventilatoare din spitale, iar analiza a arătat că SUA mai au nevoie, dacă apare vreo pandemie, de încă vreo 70.000 de ventilatoare (pe lângă cele deja existente). La licitație a fost găsit un partener privat care făcea deja ventilatoare, o mică firmă de dispozitive medicale din California.

În primii doi ani, colaborarea merge bine cu Newport Medical, care face trei prototipuri de mașini și le trimite la Washington. Autoritățile sunt încântate. În mai 2012, intră în scenă Covidien, colos din Big Pharma evaluat la 26 de miliarde de dolari!

Gigantul ăsta miroase  pericolul – Newport Medical are contract cu statul și face ventilatoare ieftine și bune – și acționează numaidecât! Covidien cumpără Newport Medical și apoi dă cu flit Washingtonului, adică refuză să mai execute comanda, conform contractului încheiat. Firma a cerut mai mulți bani ca să finalizeze comanda. De ce? Covidien nu dorea să producă un ventilator ieftin și bun, care ar fi concurat ventilatoarele sale scumpe, aflate deja pe piață la acel moment!

Așa se încătușează un sistem medical. Azi, în plină criză pandemică, America are o singură șansă de supraviețuire și președintele Trump a înțeles asta – să folosească forța majoră în luarea tuturor deciziilor. De aceea și ultimele declarații „ceaușiste” făcute, cu ordine precise trasate marilor companii americane (General Motors și Ford), ce să producă și în cât timp.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
786 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger