AcasăNewsCum a explicat proprietarul benzinăriei care a stârnit isterie printre șoferi. De...

Cum a explicat proprietarul benzinăriei care a stârnit isterie printre șoferi. De ce a crescut prețul la pompă la 11 lei

benzinarieVeşti bune pentru şoferi. Are legătură cu compensarea de 50 bani la carburanţi. Cât costă benzina şi motorina acum?

A fost isterie la pompă, miercuri seară, după ce o benzinărie din Beiuș, județul Bihor, afișa 11 lei un litru de benzină. Speriați că prețul la carburant va exploda peste noapte, șoferii au luat cu asalt stațiile de alimentare.

Patronul benzinăriei din Bihor care a vândut combustibil la preţ record, de 11 lei pe litru, a explicat preţul, susținând că a fost nevoit să scumpească din cauza prețului ridicat în depozit.

„Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul”, a declarat miercuri Daniel Degău, administrator şi unul din patronii benzinăriei, potrivit ebihoreanul.ro.

„Mâine va fi şi mai scump”

Firma acestuia deţine în Beiuş două benzinării partenere Rompetrol, una parteneră MOL şi încă una proprie.

„S-a scumpit şi carburantul la depozitul Rompetrol, azi era tot 8,6 lei/litru, deci se scumpeşte şi la ei. La depozitele MOL se eliberează combustibil doar pentru benzinăriile proprii şi partenere, la fel şi la Rompetrol”, a mai spus Degău.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut apel la calm pentru cetăţenii care au făcut cozi interminabile la benzinării de frică să nu sară preţul peste 10 lei/L. Virgil Popescu a precizat că nu există argumente pentru o creştere nejustificată a preţurilor combustibilului. Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea unor controale ample la benzinăriile din România.

author avatar
Andreea Vlad