AcasăNewsCum a distrus Israelul rachetele rusesti din Latakia

Cum a distrus Israelul rachetele rusesti din Latakia

Istoria distrugerii rachetelor rusesti din depozitul armatei lui Bashar al-Assad din Latakia pune in evidenta o cooperare de mai mare dragul intre inamici.

In primul rand, sustin surse militare, Israelul s-a asigurat ca nu e picior de expert rus prin Latakia, ca sa respecte „pactul” cu Putin, si anume ca niciun rus nu trebuie sa cada victima prin Siria.

Tradatorii lui Bashar

Locul unde se aflau rachetele de provenienta ruseasca Yakhont, ce trebuiau distruse, a fost dezvaluit americanilor de catre un comandant al unei unitati apartinand de Armata Siriana Libera, Malik al-Kurdi. Acesta a transmis atasatului militar din cadrul Ambasadei SUA de la Ankara, printr-un ofiter turc, ca rachetele rusesti Yakhont au ajuns in Siria, iar Bashar al-Assad intentioneaza sa dea cateva gruparii libaneze Hezbollah. Informatie care era necesara Israelului, generalii IDF afirmand in nenumarate randuri ca vor ataca intr-o asemenea situatie. Al-Kurdi, spun sursele militare, a dezertat din armata lui Bashar in 2011, dar a pastrat legaturi cu colegi de-ai sai din Marina. „Am informatii importante de mare interes pentru SUA si Israel cu privire la Hezbollah si regimul Assad”, a comunicat Al-Kurdi prin iunie.

Nu s-a incalcat „linia rosie”

Acesta s-a intalnit de mai multe ori cu atasatul militar american, comunicandu-i trei locuri unde au fost depozitate rachetele rusesti, aflate tot prin fostii sai colegi, unii dintre ei fiind la comanda Marinei siriene. Informatiile au fost corecte, iar loviturile Israelului de la 5 iulie au fost extrem de precise. Rusii, daca li s-a respectat „linia rosie” si nu le-a fost ucis niciun expert, s-au multumit sa-si umfle muschii cu bombardierele strategice, americanii au „dezvaluit” ca Israelul a efectuat atacul, iar israelienii s-au prefacut preocupati doar de discutiile de pace cu palestinienii. Dar nimic nu este ceea ce pare a fi!

author avatar
Adina Mutar
610 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger