AcasăNewsCum a devenit apa inamicul economiei mondiale

Cum a devenit apa inamicul economiei mondiale

Dupa studiile ce demonstrau ca omenirea, prea multa, o sa se confrunte cu foametea in viitorul nu prea indepartat, un studiu arata ca se va muri si de sete.

Noroc ca Dunarea nu trece prin zonele in curs de dezvoltare

Un raport al Frontier Economics, companie de consultanta pentru strategii microeconomice, avertizeaza ca exista „un consum nesustenabil de apa”, care ameninta economia mondiala.

Apa trebuie gestionata

Sapte dintre cele zece regiuni cele mai populate (o mare parte din India, Bangladesh si Africa de Nord-Est ) vor cunoaste penurii de apa atat de severe in urmatoarele trei decenii, incat ameninta cresterea economica atat de necesara in tarile in curs de dezvoltare. „Aceasta este o problema extrem de grava pentru economiile din intreaga lume. Imbunatatirea modului in care gestionam si alocam apa se afla printre cele mai mari provocari cu care se confrunta lumea in secolul XXI”, a declarat David Tickner, seful departamentului privind apa dulce, de la World Wide Fund for Nature(WWF) – Marea Britanie.

HSBC se ofera „voluntar”

Semnalul de alarma fiind tras, imediat s-au oferit „salvatorii” lumii sa gestioneze situatia. Douglas Flint, presedintele gigantului bancar HSBC, a si stabilit un parteneriat de 100 milioane dolari cu grupurile de mediu ale WWF, WaterAid si Earthwatch, caci cine se misca cel mai repede se misca cel mai bine. „Viitorul bazinelor hidrografice este esential pentru cresterea economica globala. Este nevoie de actiune rapida si concertata pentru a imbunatati gestionarea resurselor de apa in bazinele hidrografice”, a declarat Flint.  Singurul bazin din cele zece de top din lume, care nu se afla in zonele in curs de dezvoltare, este Dunarea, care strabate zece tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania.

author avatar
Adina Mutar
532 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger