AcasăNewsCum a dat înapoi primarul din Crevedia, după ce iniţial a zis...

Cum a dat înapoi primarul din Crevedia, după ce iniţial a zis că societatea cu GPL-ul funcţiona ca un depozit (VIDEO)

Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, face noi precizări despre exploziile de la stația GPL și spune că în realitate nu a știut niciodată despre activitatea firmei Flagas SRL.

Asta după ce, iniţal, sâmbătă seară, a zis că societatea funcționa ca un depozit, unde se încărcau cisterne.

Cum se disculpă edilul?

Primarul din Crevedia susţine acum, la câteva zile după explozii, că respectiva afirmaţie nu „a fost trecută prin filtrul gândirii sale”.

A dat din nou vina pe victimele exploziilor de la Crevedia spunând că nu au făcut sesizări la Primărie și nici nu au sunat la 112 să reclame mirosul de gaze din jurul societății.

Florin Petre susține că este „afectat emoțional” și acuză instituțiile media că profită de starea lui psihică.

A transmis un mesaj video

Într-un mesaj video adresat media, primarul Florin Petre face următoarele declarații:

Sunt emotiv, poate și de aceea anumite declarații pe care le-am dat au putut fi interpretate greșit. Firma respectivă, Flagas SRL, a desfășurat activități economice în comuna noastră, vindeau clienților GPL.

Din 31.07.2020, am fost notificați, iar în urma unui control ISU firmei i s-a retras autorizația de incendiu. Din acel moment am închis activitatea de comerț, firma ridicând ulterior în jurul societății un gard înalt și opac.

De fiecare dată când treceam prin zonă, am văzut mașini staționate în incinta societății, nu am observat vreo altă activitate. Nu am primit nicio reclamație cu privire la mirosul de gaze emanat din curtea societății, nici verbale nici scrise.

Nici pe site-urile locale. În plus, numărul de urgență 112 este la dispoziția cetățenilor”, a afirmat primarul.

Ce a zis la Digi24?

Sâmbătă seara, după ce au avut loc exploziile la Crevedia, edilul Florin Petre a declarat la Digi24 că societatea funcționa ca un depozit, unde erau schimbate cisterne, declarație despre care spune acum că a fost făcută „mecanic”, neștiind că intervenția lui este difuzată pe post.

Mai mult, inclusiv pe pagina de Facebook a Primăriei din Crevedia a apărut informația că edilul Florin Petre știa despre activitatea firmei deținută de fiul primarului din Caracal, Ionuț Doldurea, însă ulterior administratorul paginii a fost somat să șteargă postarea și să-și ceară scuze.

author avatar
Andrei Ștefan