Cauta

Cum a creat „baronul” Dragnea un imperiu de zeci de milioane de euro dintr-o firma de apartament

Liviu Dragnea, eternul presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, reuseste, de mai bine de zece ani, sa rada in nas Fiscului si Agentiei Nationale de Integritate. Acuzat ca se afla in spatele afacerii „Tel Drum”, care inghite zeci de milioane de euro de la bugetul CJ, Dragnea sustine ca nu are nicio legatura cu firma. Ce-i drept, sotia lui are, nu el!

Liviu Dragnea demonstreaza ca este priceput la scheme, indiferent de domeniul in care acestea sunt aplicate

Societatea „Tel Drum” SA Alexandria a fost infiintata in 1998, unicul actionar fiind Consiliul Judetean Teleorman. In 2000, dupa ce Liviu Nicolae Dragnea a ajuns presedinte CJ, AGA a decis majorarea capitalului social dupa evaluarea cladirilor si terenurilor din patrimoniu la 15.4 miliarde lei vechi, iar numarul actiunilor a ajuns la 629.926.

Hotelul Turris apare pe site-ul CJ Teleorman, alaturi de alte „obiective turistice”

Profitul din acel an a fost de numai 65 de milioane de lei vechi, adica 2.800 de euro (la cursul din acea perioada).

Hotelul Turris

E oarecum de inteles, daca tinem cont de faptul ca Dragnea era membru PD, iar PSD-ul era in perioada de glorie. Dragnea a gasit insa solutia: a trecut la PSD.

Ascensiune uluitoare

In 2002, fix dupa ce CJ a iesit din societate, iar aceasta a fost preluata de Marian Fiscuci, prietenul lui Dragnea, „Tel Drum” SA a inceput sa aiba profituri uriase. In 2003 a inregistrat 63 de miliarde de lei vechi, in 2004 – 160 de miliarde de lei vechi, in 2005 – 49 de miliarde, iar in 2006 – 52 de miliarde. Din 2004, „Tel Drum” SA nu are actiuni nominative si nu are actionari persoane fizice sau juridice. Toate cele aproape un milion de actiuni sunt „la purtator” si, daca le-ar avea la saltea, Dragnea le-ar putea prezenta oricand, pentru a demonstra cine este jupanul.

Firma abonata la contracte cu CJ Teleorman

Muncitorii de la „Tel Drum“ au transformat drumurile din Teleorman in capcane pentru vehicule

In ultimii ani, „Tel Drum” a „muls” zeci de milioane de la bugetul Consiliului Judetean Teleorman, si nu numai. In 2010 a pus mana pe trei contracte consistente: unul de 59 de milioane de lei, altul de 30 de milioane si un al treilea, de numai 1,2 milioane. In pofida crizei economice, 2011 a fost un an prosper pentru „Tel Drum”. CJ i-a atribuit patru contracte, in valoare de 24,3 milioane, 4,8 milioane, 1,5 milioane si 2,5 milioane lei. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale i-a oferit aceleiasi societati alte doua contracte: unul de 13,4 milioane lei si altul de 1,4 milioane. La bunastarea societatii a contribuit si Apa Serv SA, societate aflata in subordinea CJ Teleorman, care a  oferit firmei „Tel Drum”  doua contracte: unul de 17 milioane de lei si altul de 22,8 milioane. Pe langa aceste contracte, „Tel Drum” a atras si fonduri europene, valoarea totala a acestora fiind de ordinul zecilor de milioane de euro.

„Scheletul” din hotelul lui Dragnea

Cu totii avem „scheleti in dulap”, insa politicianul Dragnea are atat de multi incat i-a cazat la hotel. Desi pesedistul a negat vehement ca ar avea legaturi cu actualii reprezentanti ai SC „Tel Drum” SA (care se pare ca i-au fost colegi de facultate), firma obisnuieste sa umfle conturile familiei Dragnea. Din banii incasati de la CJ, „Tel Drum” da zeci de mii de euro mai departe, firmei controlate de Bombonica Dragnea. Adica sotia presedintelui CJ. Bombonica detine peste 95% din actiunile societatii „Hotel Turris” SA din Turnu Magurele, unde, culmea, firma „Tel Drum” are un sediu secundar si un post de radio. Tinand cont ca o camera in hotelul respectiv costa 120 de euro pe noapte, este lesne de imaginat ca in cei zece ani de cand sta cu chirie, in mai multe incaperi, firma „Tel Drum” a „pompat” sume ametitoare. Un calcul simplu demonstreaza ca, in toti acesti ani, „Tel Drum” a dat, pentru o singura camera, 438.000 de euro hotelului detinut de Bombonica Dragnea. Faptul ca nevasta presedintelui CJ este favorizata nu numai de soarta o demonstreaza si site-ul oficial al Consiliului Judetean Teleorman, unde hotelul Turris apare alaturi de obiectivele turistice din Turnu Magurele.

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version