AcasăNewsCum a contribuit Sean Penn la arestarea baronului drogurilor ”El Chapo” Guzman

Cum a contribuit Sean Penn la arestarea baronului drogurilor ”El Chapo” Guzman

”El Chapo” voia sa i se faca si un film biografic

Celebrul actor american a avut o intalnire secreta cu narcotraficantul Joaquin ”El Chapo” Guzman inainte ca acesta sa fie arestat, realizand un interviu cu temutul interlop, interviu care a aparut in revista Rolling Stone.

”El Chapo” voia sa i se faca si un film biografic

Un oficial al guvernului mexican a declarat, sub protectia anonimatului, pentru AFP, ca intalnirea lui Guzman cu Sean Penn a facut parte din elementele care au condus la arestarea lui ”El Chapo”, informeaza Sputnik. Sean Penn a indicat ca s-a deplasat in octombrie anul trecut intr-o padure din Mexic pentru a avea ”o intalnire de sapte ore” cu ccelebrul narcotraficant, urmata de interviuri filmate. Actorul a declarat ca a obtinut primul interviu cu ”El Chapo” in afara unei sali de interogatoriu si ca traficantul l-a imbratisat in momentul in care cei doi s-au intalnit intr-un luminis. ”Faptul ca drogurile distrug este o realitate”, a declarat Guzman in spaniola, in materialul filmat care dureaza doua minute si jumatate si este subtitrat in engleza. ”Din pacate, asa cum am mai spus-o deja, unde am crescut eu nu exista alt mijloc de supravietuire si nici acum nu exista”, a spus acesta. Narcotraficantul a fost arestat in urma unei operatiuni a fortelor armate mexicane, la sase luni dupa evadarea sa spectaculoasa dintr-o inchisoare de maxima securitate. Potrivit procurorului general mexican, Guzman a fost localizat pentru ca reprezentantii sai au contactat producatori si actori pentru a realiza un film biografic dedicat baronului drogurilor. „Un alt aspect important care ne-a ajutat sa-l localizam a fost descoperirea intentiei lui Guzman Loera de a face un film biografic, prin stabilirea unor contacte cu actori si producatori, ceea ce a format o noua linie de investigatie”, a spus procurorul.

Ar putea fi extradat in SUA

La o zi dupa capturarea sa, sambata, ministerul mexican de Justitie a anuntat ca ”El Chapo” ar putea fi extradat in Statele Unite. Nicio data cu privire la aceasta posibila extradare nu a fost anuntata dar un functionar a indicat, sub protectia anonimatului, ca aceasta ar putea avea loc in mai putin de sase luni. Presedintele mexican Enrique Pena Nieto refuzase anterior orice deportate a lui Guzman insa evadarea sefului cartelului Sinaloa a adus o grea lovitura credibilitatii guvernului mexican. ”Stiind ca Guzman a evadat de doua ori dintr-o inchisoare mexicana, o a treia oportunitate de a-l aduce in fata justitiei nu trebuie ratata”, au declarat politicienii americani.

author avatar
Tudor Borcea
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger