AcasăNewsCum a ajuns Vama Isaccea punctul "fierbinte" de pe harta Europei, prin...

Cum a ajuns Vama Isaccea punctul „fierbinte” de pe harta Europei, prin care populaţiile scapă de foamete

Cum a ajuns Vama Isaccea punctul "fierbinte" de pe harta Europei, prin care Vestul scapă de foamete

Autorităţile ruse susţin că „acţiunile ilegale” ale Occidentului provoacă probleme legate de aprovizionarea cu cereale în Europa, în contextul în care Kremlinul a fost acuzat că obstrucţionează exporturile de cereale din Ucraina.

Între timp, cerealele din ţara lui Zelenski încearcă să ajungă în restul Europei prin Vama Isaccea.

Coadă de 30 km la intrarea în România

Este mare forfotă la Vama Isaccea, pe ambele sensuri. Peste 100 de camioane aşteaptă de mai multe zile, pe malul românesc al Dunării, să treacă fluviul cu bacul în Ucraina, iar şoferii care transportă cereale din Ucraina trebuie să înfrunte o coadă de 30 de km pentru a ajunge în vama Isaccea, apoi în portul Constanţa.

Chinul unor şoferi a început pe malul ucrainean al Dunării, la Orlivka, unde este o coloană de tiruri de 30 de kilometri.

TIR-urile merg în Bulgaria şi Turcia

Capacitatea bacului este depăşită de numărul mare de camioane care încearcă să treacă în România chiar dacă funcţionează fără oprire.

Camioanele care folosesc punctul de trecere din Isaccea transportă cereale din Ucraina şi se îndreaptă spre Portul Constanţa sau în Bulgaria ori Turcia, iar la întoarcere unele sunt goale sau transportă alimente.

author avatar
Andrei Ștefan
569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger