AcasăNewsCum a ajuns o mașină a Guvernului României să fie sechestrată în...

Cum a ajuns o mașină a Guvernului României să fie sechestrată în Republica Moldova

Cum a ajuns o mașină a Guvernului României să fie sechestrată în Republica Moldova

Un autovehicul guvernamental român a fost sechestrat de autoritățile din Republica Moldova, pe motiv că mașina e furată.

În mașină era președintele Autorității pentru Digitalizarea României, care a fost oprit la graniță, în timp ce mergea într-o vizită oficială la Chișinău, la sfârșitul anului trecut.

Ministrul Cercetării circula cu o mașină furată în Italia

Vehiculul folosit de delegația guvernamentală a României pentru a călători în Republica Moldova fusese raportat furat în Italia în 2010. Deși mașina era declarată furată de 12 ani, aceasta a fost înregistrată la Autoritatea Română pentru Digitalizare (ADR) și a fost unul dintre vehiculele utilizate de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România.

Autoturismul fusese primit de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România cu titlu gratuit, tot de la o instituție publică, Ministerul Finanțelor, prin Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), în patrimoniul căruia intrase ca urmare a unei decizii definitive a instanței, în 2017, ce a presupus confiscarea autoturismului.

Cazul mașinii folosite de Guvernul României dar care fusese declarată furată în Italia dezvăluie multe probleme majore.

Mașina a rămas în custodia autorităților Republicii Moldova

Conform carVertical, platforma de verificare a istoricului auto, vehiculele furate sunt greu de depistat deoarece acestea nu sunt controlate la trecerea granițelor dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Infractorii pot de asemenea să falsifice numerele VIN prin înlăturarea VIN-ului original și sudarea unui număr de identificare provenit de la o mașină care a fost grav avariată și a cărei daună nu a fost raportată.

O altă problemă este faptul că unele țări nu schimbă între ele bazele de date care conțin informații despre vehiculele furate, lăsând astfel agențiile guvernamentale oarbe, incapabile să le depisteze.

author avatar
Andreea Vlad
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger