AcasăNewsCum a ajuns laptele să fie mai scump în România decât în...

Cum a ajuns laptele să fie mai scump în România decât în alte țări din Europa. Cât costă un litru pe rafturile supermarketurilor

lapteSe ieftinește laptele începând de la 1 mai. Ce prevede acordul dintre retaileri şi procesatori

Situație revoltătoare pentru țara noastră. Un litru de lapte, produs ce se regăsește în coșul zilnic de cumpărături, costă mai mult în România decât în Franța.

Un litru de lapte proaspăt integral (echivalentul a 3,5% grăsime în România), sub marca proprie a Carrefour costă 1,45 de euro în România, faţă de 1,19 euro în Franţa sau Belgia, 1,02 euro în Spania şi doar 0,76 euro în Polonia, arată o analiză a presei economice.

Laptele, mai scump în România decât în Franţa

Când vine vorba de salarii, un român câştigă în medie lunar 900 de euro net, de 2-3 ori mai puţin ca un francez, un spaniol sau un belgian. A fost ales retailerul Carrefour pentru că există magazine online ale companiei în fiecare dintre pieţele principale din Europa.

Situaţia nu este însă singulară, ea fiind valabilă în cazul tuturor reţelelor.

Litrul de lapte costă acum de aproape două ori mai mult decât acum 2-3 ani. Din cauza tensiunilor de pe piața economică din ultimii ani, cauzate atât de pandemie, cât și de conflictul militar din Ucraina, unii dintre producătorii de produse agricole au fost puternic afectați, luând decizia să se retragă temporar sau definitiv din domeniu.

author avatar
Andreea Vlad
482 afisari

8 COMENTARII

  1. Si eu m-am revoltat cand mi-a cerut o taranca 60de lei ptr cascaval…zic breee e mai mult ca la supermarket….si ea zice…da dar la supermarket e cascaval din lapte praf „made in china”……si intr-adevar se vede clar diferenta intre cascaval natural si cascaval cu lapte praf.
    Romania o tara bogata,ne-a dat Dumnezeu de toate,dar din pacate ne-a dat prea multi escroci si mafioti

  2. supermarket?!
    ce mai e si asta?
    noi de vreo 5 ani nu mai calcam pe la supermarket. ne-am abonat impreuna cu alte doua familii la tarani producatori si luam de la ei legume, oua, lapte, branza, carnuri de tot felul, inclusiv afumaturi.
    si de ceva timp, pentru ca luam cantitati indestulatoare, le primim si acasa.
    odata pe an ne taie cate un porc si cate un vitel si impartim, iar macra tocata si amestecata si-o prepara fiecare dupa gust.
    toata lumea e multumita, noi mancam proaspat si de calitate si gospodarii sunt bucurosi ca au cui vinde constant.
    supermarketurile sunt pentru puturosi si pentru aia educati cu tembelizoru.

    • Bravo felicitari sinteti destepti! Doamne ajuta sa le vina mintea la cap la cit mai multi romani! Ca prea s spalaatti pe creieri de tembelizooare!

    • fata Morgana. Taranul ala al mata le cumpara din supermercat Lidl, Kaufland,etc. si ti le vinde. Vezi pietele din orasele tarii, Deva,Alba, Bucuresti,Cluj,etc.

  3. E ca si cum ai cumpara ghiocei romanesti de la padurence si nu lalele 🌷 olandeze de la Lidil.
    Esti prostul pamantului.

  4. Aceleași prețuri și aceleași măgarii le fac și producătorii individual, basca că prețurile sunt foarte mari.
    Iei produse neverificate sanitar și riști fel de fel de boli, plus că și acești producători folosesc sare și spa in exces.
    Neacademic spun cât e spa și cu date nici în…..
    Riscurile sunt mari și se împart.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger