AcasăNewsCultură uriașă de canabis, descoperită într-o zonă muntoasă, greu accesibilă. Mii de...

Cultură uriașă de canabis, descoperită într-o zonă muntoasă, greu accesibilă. Mii de plante, în solarii cu sisteme de irigare și ventilație – FOTO/VIDEO

Cultură uriașă de canabis, descoperită într-o zonă muntoasă, greu accesibilă. Mii de plante, în solarii cu sisteme de irigare și ventilație - FOTO/VIDEO (sursa foto: diicot.ro)

Patru persoane au intrat în vizorul DIICOT-ului, după ce procurorii orădeni au făcut o percheziție într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă din județul Bihor. Acolo unde au descoperit două solarii de mari dimensiuni, în care se aflau peste 2.600 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, potrivit DIICOT.

Patru oameni au fost reținuți pentru 24 de ore, miercuri, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, persoanele respective fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de joi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile, anunță aceeași sursă.

sursa foto: diicot.ro

În comunicatul transmis joi de DIICOT se menționează că în cursul lunii iunie a acestui an, cele patru persoane cercetate în această cauză au cumpărat un teren în județul Bihor, în suprafață de peste 60.000 de metri pătrați, „în scopul înființării culturii de canabis, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă, înconjurată de pădure”.

Două solarii de mari dimensiuni, în care erau 2.628 de plante de canabis

Miercuri, în 24 august, procurorii DIICOT din Oradea, alături de poliţiştii Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au ieșit pe teren, având un mandat de percheziție domiciliară. Ce au găsit la locația respectivă? „Două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de canabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, în care se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare.

sursa foto: diicot.ro

Masa vegetală, în greutate de 203 kg, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, într-o anexă a imobilului percheziționat, a fost identificată o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de canabis”, conform comunicatului DIICOT.

Aveau și dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă

Mai mult, anchetatorii au găsit, în aceeași locație, și echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de canabis, potrivit DIICOT.

N-a fost singura percheziție făcută în acest caz. „Ulterior, organele de cercetare penală au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Oradea, la imobilele deținute de trei dintre cei patru inculpați, în urma cărora au fost identificate și ridicate sune de bani în valută și lei ( 10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie precum și mai multe telefoane mobile”, se menționează în comunicatul de presă transmis de DIICOT.

author avatar
Andrei Coman
898 afisari

14 COMENTARII

  1. Idioți mioritici , cum draq au calculat ? Dacă ei au putut căra echipamentele acolo , cum ar fi rămas zona aia neatinsă de drumeți ? Poate aveau de gând să o lase ca moștenire de familie urmașilor , mai știi ? , plin de genii speculatorii prin poporul ăsta . Agricultura clasică le puțea , voiau bani mulți și arome de Hollywood . O să aveți adresa în cutiile de carton din centru , oricum nu meritați mai mult , la câți adolescenți ați fi distrus destine cu țigarea voastră , dracaris ! :)))

    • Ce P U L A mea te bagi? Ce te F U T E grija? Date-n P U L A mea cu adolescentii tai. Ce aia nu au parinti? Date-n P I Z D A MA-TII!

      • Wă cocală , pe măta ar trebui să o tragă toți afumații ăștia , tu ca limbric nefolositor planetei , normal că nu ai cu ce judeca prezentul și viitorul , ești un șobolan care se bucură că are ce fuma când ia alocația . Scuze pt ce am zis despre măta , dar mi-e lene să șterg

        • Sat eu vreau sa o cunosc pe ma-ta la o tigara spatiala. On ia si in c u r? Adica vrea sa o f u t si in c u r si in piz da cu finalizare in gura?

          • Satisfactia maxima ti-o da matraguna. O doza pe zi e mai tare ca orice fantezie sexuala, necrofilule!

  2. Astia pot fi depistati simplu. Voi nu vedeti tot felul de analfabeti plini de bani? De unde? Ei uite d-aici, din furturi, jafuri, santaj. Cand esti vai de capul tau (intelectual) NU poti sa faci bani.

  3. Asta e nimica toata.Am fost la pescuit la Dunare pe langa Craiova si am mers kilometri pe langa un camp plantat cu „iarba”… Era intre Craiova si Calafat cel putin 10km lungime si vreo 300metri latime.Nu era nici pazit nimica ca nu prea circula nimic pe acolo e drum de tara praf se rupe caruta.Credeam ca e gluma s-a dat unu jos cica ” ia sa fac o tigara”…cum naiba fumezi balarii vere?? Era chiar canepa

  4. Ziarista asta e chiar comica .60.000 m.p.inseamna 60 de hectare In 2 solarii nu ste cuprins decat max un sfert de hectar ,dar nici atatPe cine vrei sa rostesti tante ?S-au descoperit la ei acolo10.000 euro ,vai ce suma colosala ,atat primeste un special in cateva luni .,,Organili” nu se sezizeaza la furtul lui Catzu si a acolitilor cu seful iohanus in frunte!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger