AcasăNewsCuloar de zbor liber către SUA! Se decolează din România direct către...

Culoar de zbor liber către SUA! Se decolează din România direct către America, prima dată după 20 de ani. Cât durează călătoria

Prețuri mai mari pentru biletele de avion

În sfârşit, românii nu trebuie să mai facă escale şi să doarmă prin aeroporturi când vor să „zboare” către SUA.

Compania HiSky operează vineri, 7 iunie, de pe aeroportul Internaţional Henri Coandă, primul zbor direct din Bucureşti către Statele Unite ale Americii (SUA), după mai mult de 20 de ani.

Călătoria durează 10 ore

Aeronava HiSky, Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota companiei şi singura de acest tip înregistrată în România, a fost programată să decoleze la ora 08:30, pentru un zbor cu durata de 10 ore, cu destinaţia New York – JFK.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic şi 1.899 euro pentru clasa business.

Ce pedeapsă au primit piloţii care au adormit în timpul zborului

Altfel, compania indoneziană Batik Air a suspendat doi piloţi care au adormit în timpul unui zbor pe o rută internă, în luna ianuarie.

Pilotul a adormit intenţionat în timpul zborului de revenire la Jakarta de la Kendari, după ce a atins altitudinea de croazieră, însă copilotul a adormit involuntar în timp ce se afla la manşă.

Aşadar, compania indoneziană Batik Air i-a suspendat pe cei doi în urma incidentului care a avut loc în timpul unei curse pe o rută internă.

„Batik Air a luat măsuri preventive prin suspendarea temporară a piloţilor zborului cu numărul ID-6723, pe ruta Kendari – Jakarta, care au lucrat la 25 ianuarie”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Danang Mandala Prihantoro, citat într-un comunicat emis în weekend.

Această abatere a condus la pierderea comunicării la momentul în care aeronava s-a abătut de la traiectoria prevăzută, iar turnul de control din Jakarta nu a putut să stabilească legătura cu aeronava timp de 28 de minute, a precizat KNKT.

author avatar
Andrei Ștefan