AcasăNewsCuba si Rusia reincalzesc Razboiul Rece

Cuba si Rusia reincalzesc Razboiul Rece

Raul Castro si Vladimir Putin au ”pus” de o reinarmare a Cubei

Raul Castro, fratele lui Fidel „Lider Maximo” din Cuba, l-a rugat pe presedintele rus Vladimir Putin sa-i schimbe munitia sovietica. Si tancurile, ca au cam ruginit cu teava spre SUA, ca si submarinele, intepenite in largul Floridei.

Raul Castro si Vladimir Putin au ”pus” de o reinarmare a Cubei

Fidel Castro, despre care gurile rele spun ca ar fi „aproape viu”, a predat in 2006 fraiele puterii si ale pauperizatei Cuba in mainile fratelui sau, Raul. Acesta a vizitat pentru a doua oara Rusia, fiind primit miercuri la Moscova de catre presedintele rus Vladimir Putin.

Cei doi au discutat despre glorioasele vremuri in care rachetele sovietice amenintau SUA, tara care supune acum Cuba la grele sanctiuni economice. Putin si premierul Dmitri Medvedev au admis impreuna cu Raul Castro ca este cazul sa-si „exploateze potentialul fiecaruia”. Simtind ca e momentul, Raul a pus miza: vrea gloante noi (ca alea de pe vremea lui Hrusciov nu mai percuteaza nici puse pe foc), precum si tancuri si submarine noi, cele sovietice ruginind pe pozitia „spre SUA” de pe vremea Razboiului Rece. Care, astfel, tocmai s-a reincalzit.

author avatar
Arpad Dobre
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger