AcasăNewsCu sapunul de Alep tratezi dermatitele si acneea

Cu sapunul de Alep tratezi dermatitele si acneea

Sapunul veritabil de Alep are culoarea maron-aurie la exterior si verde-oliv in interior

Sapunul de Alep, produs  in mod traditional  de mai bine de trei mii de ani in  Siria, poate utilizat cu real succes in tratamentul acneei  si dermatitelor, fiind folosit ca adjuvant inclusiv in psoriazis.

Sapunul veritabil de Alep are culoarea maron-aurie la exterior si verde-oliv in interior

Sapunul este fabricat de artizani sirieni, pe baza unei retete care include ulei de masline, ulei de dafin extras din seminte de dafin si sare de mare. Produsul este folosit  pentru curatatea tenului (poate fi lasat sa actioneze si ca o masca timp de cinci minute), ca sampon pentru par si inlocuieste cu succes si spuma de ras. Cei care l-au mai folosit spun ca este excelent in tratarea dermatitelor sau a altor boli ca psoriazisul, acneea, matreata si eczeme ale pielii.

Antiinflamator si antiseptic

Sapunul nu contine coloranti artificiali, parfum sintetic, aditivi chimici sau grasimi de origine animala. Artizanii care il realizeaza spun ca este un produs nobil, fiind cel mai vechi sapun solid natural din lume.  In plus, deoarece are in compozitie doar uleiurile vegetale  si un Ph neutru,  este foarte bine tolerat de toate tipurile de piele. Datorita uleiului de dafin, sapunul de Alep are proprietati dermatologice remarcabile, fiind ideal in curatarea pielii in profunzime, prin faptul ca elimina excesul de sebum si microorganismele provenite din mediul inconjurator. Sapunul are si proprietati de hidratare si catifelare, antialergice, antiinflamatoare si antiseptice.

Cum un sapun de Alep?

La exterior este de culoare maronie-aurie, iar daca este taiat in doua se poate observa miezul, care are culoarea verde inchis. Degaja un parfum subtil si delicat de dafin, iar pe una dintre suprafete are o stampila cu caractere arabe a maestrului sapunar. Daca il pui in apa va pluti, tocmai pentru ca a fost lasat sa se usuce timp de zece ani pentru a ajunge la maturitate. Un astfel de sapun, fabricat cu atata migala, din uleiuri nobile si ingrediente brute, atent selectionate, nu trebuie sa lipseasca din baia ta. Il vei gasi in magazinul www.potecaverde.ro. Pe de alta parte, amatorii de alte produse eco si bio pot accesa site-ul www.ecotrend.ro, pentru a afla, de exemplu, cat de sanatoasa este cafeaua bio.

Madalina Racorean

author avatar
eNational
1.541 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger