AcasăNewsCu cine ne intovarasim, cu SUA sau cu China

Cu cine ne intovarasim, cu SUA sau cu China

Nu e usor sa decizi intre banii adusi de investitorii chinezi Chinei si sistemele de aparare americane

Omenirea traieste o „drama geopolitica”. In timp ce economic toata lumea vrea cu China, militar, parca e mai buna America.

Nu e usor sa decizi intre banii adusi de investitorii chinezi Chinei si sistemele de aparare americane

Urmatorul secol, cred analistii de la Financial Times, va fi unul de framantari metafizice si nu numai, mai ales pentru tarile prinse intre cei doi giganti globali: SUA, din punct de vedere militar si China, din punct de vedere economic. Pe vremuri, parca era mai simplu. „Tii cu Mao sau cu Tze?”, era dilema zilei. Acum, numai o tara cu economie dependenta de perfuzii financiare sa nu fii! Japonia, Australia, Coreea de Sud si cele mai multe natiuni din sud-estul Asiei sunt partenerii principali din punct de vedere economic ai Chinei, in timp ce acorduri militare au de preferinta cu SUA. In plina faza a aplicarii strategiilor globaliste, natiunile nu mai pot sta cu fundul in doua luntri, mai ales cand una o ia hais si cealalta cea! Partenerii principali ai Chinei, cel putin, trebuie sa se decida mai repede, sa faca diferenta intre interesele economice si cele strategice.

Investitori chinezi sau scut american

China le-a trimis deja un mesaj prin People’s Daily, oficiosul Partidului Comunist, anume ca trebuie sa aleaga!  Vizate sunt Japonia si Filipine, care au anuntat intarirea cooperarii navale cu SUA, ceea ce China a interpretat ca pe o avertizare privind pretentiile sale din Marea Chinei de Sud. Dar in vizor sunt si Vietnam, India, Coreea de Sud, Australia si Taiwan, care au semnat acorduri militare cu SUA. Cat despre celelalte tari, mai mici si mai indepartate, care vor investitori chinezi si scut american, vremea sulei in coaste ar fi bine sa vina mult mai tarziu, dupa ce aleg altii, mai bazati!

author avatar
Adina Mutar
187 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ne-am intovarasit cu Rusia de ne-a secat zeci de ani.Acum ne-am intovarasit cu USA, care ne seaca mai abitir decat fostii stapani.Cu China nu vrem, deoarece chinezii ne-ar pune la munca si i-ar lichida in scurt pe hotii astia care ne conduc de 22 de anisori de groaza, mai urmeaza multi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger