AcasăNewsCu cine face Pescariu jumi-juma’

Cu cine face Pescariu jumi-juma’

Un celebru denuntator care, curios lucru, scapa de fiecare data cu pielea si averea-ntreaga

Fostul tenisman Dinu Pescariu s-a insinuat in memoria colectiva nu pe post de mare sportiv ci de unul dintre cei mai talentati denuntatori ai neamului. Al  neamului imbogatit in era postdecembrista, mai exact. Curios este ca, spre deosebire de restul ”Balzacilor” care s-au grabit sa-si dea tovarasii de rele in primire, Pescariu este singurul care si-a scapat cu adevarat pielea. Ceilalti denuntatori si-au luat-o in final, dar Pescariu nu, cea mai recenta dovada in acest sens stand albirea lui definitiva in dosarul Microsoft.

Un celebru denuntator care curios lucru scapa de fiecare data cu pielea si averea ntreaga

Acelasi noroc l-a lovit pe Pescariu si in dosarul ”Baza Cutezatorii” – speta in care statul a fost pagubit, conform procurorilor, cu peste 90 de milioane de euro, dar beneficiarul direct al afacerii, Pescariu, a fost scos de sub orice acuzatie. Bagat la apa in acest caz a ramas doar Mihnea Costoiu, in ajutorul caruia a ”sarit” insa recent un document aparut de niciunde in seiful secret al ministrului Educatiei. Un document care nu apare in protocoalele de predare-primire si unde ”Fundatia Dinu Pescariu” este inlocuita cu ”Fundatia Dinu Patriciu”, care are un numar de inregistrare inexistent in arhiva Ministerului si este semnat de Ecaterina Andronescu si nu de Costoiu.  Date fiind toate inadvertentele, pana sa-l absolve de vina pe Costoiu documentul este acum verificat la sange si la origini de DNA.

Norocul se tine scai de fostul tenismen …

Aparitia unui astfel de document te duce in mod inevitabil cu gandul la ”servicii”. Zona care, conform tuturor datelor la zi, s-a implicat masiv in politica si economia Romaniei postdecembriste. In fond, cariera de succes a lui Dinu Pescariu – un tip mediocru care a ”facut” statul prin preluarea Bazei Cutezatorii – este surprinzatoare. Iar si mai surprinzator este faptul ca el nu si-a pierdut nici libertatea si nici averea desi a intrat in coliziune directa cu DNA-ul. Este oare protejat Pescariu si daca da de cine? Si contra ce? Cu Pescariu scos de sub acuzatii, daca si Mihnea Costoiu va fi salvat si in extremis, de cazul ”Cutezatorii” se va alege praful, praf care se va asterne si pe destinatia zecilor de milioane deturnate de la stat. Iar coincidenta face ca o situatie identica, minus finalul tragic al lui Dan Condrea, sa se fi  inregistrat si in speta Hexi Pharma: un caz in care erau de asemenea implicate afaceri paguboase pentru stat, in care s-a vorbit despre firme si oameni ai ”serviciilor” si ai”sistemului”, dar care s-a dezumflat si a fost acoperit de uitare si tacere dupa disparitia lui Condrea.

author avatar
Simona Badulescu
452 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger