AcasăNewsCu ce masini se plimba puternicii lumii

Cu ce masini se plimba puternicii lumii

Este vorba de masinile in care mai marii dintr-un stat isi petrec timpul atunci cand se deplaseaza in coloana oficiala sau efectueaza diverse vizite.

Evident, VIP-urile sunt protejate de multiple straturi de blindaj, geamuri anti-glont si o intreaga suita de gadget-uri oferite fie de constructorul masinii, fie de firme specializate in echipament aftermarket de acest gen.

1. Regina Elisabeta a Marii Britanii – Bentley State Limousine

Regina Elisabeta a II-a se deplaseaza intr-o limuzina Bentley bazata pe modelul Arnage R. Pe langa elementele suplimentare de protectie, Bentley State Limousine se bazeaza pe un V8 cu 400 de cai putere pentru a-si croi drum din situatiile neplacute. Apropo, anvelopele sunt ranforsate cu kevlar, acelasi material folosit la fabricarea vestelor antiglont.

2. David Cameron, Primul-Ministru al Regatului Unit – Jaguar XJ Sentinel

In prezent, David Cameron se deplaseaza cu ajutorul unui Jaguar XJ Sentinel. Dedesubtul limuzinei este protejat de o placa de otel rezistent la explozii, cu grosimea de 1,3 cm iar sub capota lucreaza 500 de cai putere. O combinatie destul de hardcore, avand in vedere ca masina personala a lui David Cameron este o Honda CR-V.

3. Barack Obama, Presedintele Statelor Unite ale Americii – Cadillac One

Obama foloseste un Cadillac pentru drumurile zilnice prin Washington, dar practic, va asiguram ca Bestia, asa cum e poreclita limuzina, e orice altceva numai Cadillac nu. Limuzina vine la pachet cu un mecanic propriu, portiere cu blindaj de 20 de centimetri si geamuri groase de aproape 13 centimetri. Toate modificarile fac ca Obama-mobilul sa cantareasca nu mai putin de sapte tone.

4. Francois Hollande, Presedintele Frantei – Citroen DS5 HYbrid4

Presedintele Frantei puncteaza si el la capitolul stil, cel putin in ceea ce priveste masina prezidentiala pe care a ales-o. Vorbim despre un Citroen DS5 HYbrid4 cu care Francois Hollande a inlocuit modelul blindat Renault Vel Satis folosit de Nicholas Sarkozy. Nu se stiu prea multe despre masina in materie de blindaj, desi nu avem dubii ca acesta este prezent pe modelul francez.

5. Papa Francisc

Papamobilul a luat multe forme de-a lungul timpului, asa ca nu putem vorbi despre un model anume. In trecut, fostii papi au folosit pentru deplasarea in diverse vizite fie modele ca Seat Panda, Mercedes-Benz ML sau Kia Sorento. Recent, in timpul vizitei sale in SUA, Papa Francisc a folosit un Fiat 500L.

6. Vladimir Putin, Presedintele Rusiei – Mercedes-Benz S-Class

Putin merge pe mana celor de la Mercedes-Benz cand vine vorba de deplasari, de care se achita folosind un S-Class blindat cu ampatament marit. In cazul deplasarilor in afara tarii, masina este transportata cu ajutorul unui avion IL-76. Putem spune ca Mercedes-Benz S-Class este un model cu traditie pentru liderii de la Kremlin, fiindca in trecut, Eltin si Medvedev au folosit modele S-Class blindate de firma belgiana Carat Duchatelet.

7. Angela Merkel, Cancelarul Germaniei – Audi A8 W12

Angela Merkel a optat, cum era de asteptat, pentru o marca germana de masini. Se pare ca Audi este mai pe placul Cancelarului Germaniei in comparatie cu rivalii lor de la BMW sau Mercedes-Benz. Vorbim despre un Audi A8 W12, cu numarul de inmatriculare inscriptionat “0-2″. De fapt, trecerea de la Mercedes la Audi s-a intamplat pe vremea cancelarului Schroeder…

author avatar
Catalin Dumitrescu
671 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger