AcasăNewsCu ce ajungi, ce strazi sa ocolesti si unde ai voie sa...

Cu ce ajungi, ce strazi sa ocolesti si unde ai voie sa fumezi la meciul Romania-Franta!

Numarul mijloacelor de transport in comun va fi suplimentat, marti, in ziua meciului Romania-Franta, la cererea primarului Sorin Oprescu. Aflati care sunt traseele RATB suplimentate, ce restrictii de circulatie exista, dar si unde puteti fuma daca mergeti la meciul programat pe stadionul „National Arena”!

Astfel, pentru preluarea in totalitate a spectatorilor, vor fi puse la dispozitie, special pentru acest eveniment, 210 vehicule, din care 120 de autobuze, 40 de troleibuze si 50 de tramvaie.

Mijloacele de transport, introduse special pentru acest eveniment, vor circula astfel:

30 de autobuze vor pleca de la stadionul National Arena, la iesirea spre Pierre de Coubertin si vor circula pe traseul: B-dul Pierre de Coubertin, Soseaua Pantelimon, B-dul Pache Protopoescu, B-dul Carol I, Universitate, B-dul I.C. Bratianu, Piata Unirii. Autobuzele vor efectua opriri in statiile Sos. Iancului, Calea Mosilor, Universitate, Piata Unirii.

60 de autobuze vor pleca de la stadionul National Arena, la iesirea spre Maior Coravu, pe traseul: strada Maior Coravu, Soseaua Mihai Bravu, strada Matei Voievod, B-dul Pache Protopopescu, B-dul Carol, Piata Universitatii, B-dul I.C. Bratianu, Piata Unirii. Statii efectuate pe traseu vor fi: Matei Voievod, Calea Mosilor, Universitate, Piata Unirii.

30 de autobuze vor avea plecarea de la stadionul National Arena, la iesirea spre B-dul Basarabia si vor urma traseul: B-dul Basarabia, Piata Muncii, B-dul Decebal, Piata Unirii. Autobuzele vor efectua opriri in statiile Piata Alba Iulia, Piata Unirii.

40 de troleibuze vor avea plecare de la stadionul National Arena, la iesirea spre Str. Tony Bulandra si vor circula pe urmatorul traseu:  strada Vatra Luminoasa, strada Matei Voievod, B-dul Carol I, Piata Universitatii, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Mihail Kogalniceanu, pina la terminalul Vasile Parvan; Statii efectuate pe traseu sunt: Matei Voievod, Calea Mosilor, Universitate

50 de tramvaie vor circula pe urmatorul traseu: B-dul Basarabia, Calea Calarasilor, pina la terminalul Piata Sfinta Vineri. Tramvaiele vor opri in statiile B-dul Mircea Voda (de pe Calea Calarasilor), Piata Sfinta Vineri.

Intre 23-06 functioneaza transportul de noapte

De asemenea, pe parcursul intregii nopti, intre orele 23:00 – 6:00, publicul calator va putea beneficia si de serviciile RATB de pe cele 23 de linii de transport de noapte, cu plecare din zona Piata Unirii, care asigura legatura catre toate marile cartiere bucurestene.

Pentru evitarea situatiilor de vandalism, mijloacele de transport sunt dotate cu dispozitive de monitorizare video.

In ziua meciului, posesorii de bilete de intrare vor putea circula gratuit, in baza respectivului bilet, spre si de la stadion, cu mijloacele de transport in comun ale RATB (tramvaie, autobuze si troleibuze care au afisat mesajul CURSA SPECIALA), nu si cu metroul, care insa isi va prelungi programul de circulatie pina cu o ora dupa incheierea jocului.

Restrictii de circulatie

In ceea ce priveste restrictiile de circulatie, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipa nationala a României  si echipa nationala a Frantei, Brigada Rutiera dispune masuri de fluidizare a traficului si de prevenire a accidentelor in perimetrul stadionului.

Astfel, incepind cu ora 17:30, se vor aplica restrictii rutiere pe str. Maior Coravu, intre sos. Mihai Bravu si intrarea in stadion, dar si pe bd. Pierre de Coubertin, intre str. Vatra Luminoasa si intrarea in stadion.

Brigada Rutiera solicita riveranilor si celorlalti conducatori de autovehicule sa evite oprirea/stationarea pe urmatoarele artere rutiere:

– bd. Basarabia intre Piata Hurmuzachi si bd. Chisinau;

– str. Maior Coravu;

– str. Vatra Luminoasa;

– bd. Pierre de Coubertin.

Accesul in stadion se va face incepind cu ora 18.00, prin cele patru intrari (str. Pierre de Coubertin, str. Maior Coravu, b-dul Basarabia si str. Socului).

Este interzisa folosirea aparatelor de filmat fara acordul prealabil al organizatorilor

Fumatul permis doar in exterior

Fumatul la Naţional Arena este interzis pe toata suprafaţa stadionului, iar cei care vor avea pofta de o ţigara vor merge in afara zonei sportive, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Sigur ca vor fi locuri pentru funatori, dar in exterior. Nu se fumeaza in incinta stadionului. Nici in loje, niciunde. Cine vrea sa fumeze va merge la 20 – 30 de metri de stadion si apoi revine”, a spus Oprescu.

author avatar
Simona Sofian
2.356 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger