AcasăNewsCu avionul pe faleza

Cu avionul pe faleza

Nu este clar cum aparatul a parasit pista aeroportului international din Trabzon

Un avion de pasageri apartinand companiei Pegasus Airlines a iesit, sambata noaptea, de pe pista pe care ateriza si a alunecat de-a lungul unei faleze noroioase, la cativa metri de apele Marii Negre

Nu este clar cum aparatul a parasit pista aeroportului international din Trabzon

Spectaculosul accident, ale carei cauze sunt deocamdata necunoscute,  a avut loc pe aeroportul international din Trabzon (nordul Turciei). Avionul efectuase o cursa Ankara-Trabzon si avea 162 de pasageri la bord. Acestia, impreuna cu personalul de zbor, au putut fi evacuati din aparat fara probleme iar nici o persoana nu a fost ranita, a indicat compania privata Pegasus Airlines. CNN Turcia a prezentat imagini ale avionului iesit de pe pista in timp ce in alte imagini, furnizate de agentia Dogan, se putea vedea fum iesind din aparat.

Din fericire avionul s a oprit inainte de a se strivi de stancile din mare

Primele observatii arata ca viteza redusa a aparatului in momentul in care a iesit de pe pista a reprezentat un factor salvator, tinand cont de cat de aproape se afla apele Marii Negre de pista de aterizare din Trabzon. ”La un moment dat, am inceput sa ne aplecam in lateral, toata lumea tipa si era in panica”, a declarat unul din pasageri, Fatma Gordu, citata de agentia Anadolu. Aeroportul din Trabzon a fost inchis temporat si a fost redeschis ieri dimineata.

author avatar
Tudor Borcea
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger