AcasăNewsCOD ROȘU LA BUCUREȘTI! Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situații de...

COD ROȘU LA BUCUREȘTI! Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență! Ce se va întâmpla cu școlile și grădinițele

Monica Anisie a făcut o fixație din 14 septembrie

Monica Anisie, ministrul Educației, va participa luni dimineață la ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în care se va lua o hotărâre clară în legătură cu situația școlilor și grădinițelor din Capitală. Deocamdată unitățile de învățământ funcționează în scenariul doi, exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării.

Potrivit ultimelor date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în București s-a depășit rata de răspândire a noului coronavirus de 3 la mia de locuitori, ceea ce presupune trecerea la scenariul roșu, adică, școlile și grădinițele vor funcționa numai în sistem online.

Pentru acest lucru, trebuie o hotărâre a CMBSU

„Mâine dimineață la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

„Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București anunță Inspectorarul Școlar al Municipiului București cu privire la rata incidenței. Dacă rata depășește 3 la mia de locuitori, cum suntem în această situație astăzi, Inspectoratul Școlar și DSP transmit către Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, suspendare care va dura 14 zile și care înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la școală”, a spus, luni dimineață, ministrul Monica Anisie.

„Învățarea însă va continua în sistem online”, a subliniat ministrul.

De asemenea, Prefectura București a anunțat că, luni, de la ora 15.00, va avea loc ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței se va constata încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și se va decide, pe baza analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, măsurile care se vor aplica, potrivit H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și pentru stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

author avatar
Eli Dan Davidescu
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger