AcasăNewsCSM vrea Justitie doar pe bani!

CSM vrea Justitie doar pe bani!

Romanilor li se pregateste o surpriza  care ii va arde rau la buzunare, dar si mai rau la dreptul la justitie. Fara sa le pese ca in Constituitie se mai prevede totusi ca accesul la actul de justitie este neingradit, magistratii Consiliului Superior al Magistraturii au lucrat intens la un proiect de-a dreptul socant.

Membrii CSM ii cer ministrului Catalin Predoiu sa le lase toti banii proveniti din noile taxe impuse

Conform surselor noastre, propunerile inaintate deja Ministerului Justitiei, caruia i se cere adoptarea lor in regim de urgenta, prevad nu doar marirea taxelor judiciare de acum, dar si generalizarea acestora, inclusiv pentru plangerile contraventionale.  In plus, pentru plangerile respinse sau cele retrase, deponentii vor plati usturatoare cheltuieli de judecata. In fine, o alta noutate o reprezinta destinatia tuturor acestor sume astronomice care se vor strange : intra direct in conturile instantelor de judecata!

De la anul!

Plenul CSM a elaborat un set de masuri destinate, in viziunea magistratilor, a asigura finantarea implementarii noilor coduri de proceduri civila si penala. Deci, se va taxa practic orice demers facut in justitie, si  inca de la anul! Mai mult, pana atunci, reprezentantii judecatorilor cer ca imediat, o parte din cuantumul timbrelor judiciare actuale sa fie trecute in bugetul ordinatorilor de credite, adica a instantelor de judecata. Tot in revolutionarele prevederi aflate deja pe masa ministrului Catalin Predoiu, taxele judiciare existente in prezent nu numai ca se pastreaza, dar ele vor fi substantial majorate.

Mai ieftin e staborul!

Politistii se tem ca “justitia pe bani” ii va face pe romani sa-si rezolve singuri diferendele

In rest, dupa informatiile noastre, CSM  cere, printre altele,  „ instituirea de taxe judiciare pentru plangerile contraventionale”,” obligatia platii cheltuielilor de judecata pentru petentii care primesc o solutie de respingere ori care isi retrag plangerea”, „ instituirea unor cheltuieli de procedura datorate statului nu doar in materie contraventionala, ci si in cauzele civile”. Politistii deja nu privesc cu ochi buni aceste masuri, temandu-se ca romanii vor prefera sa-si rezolve diferendele in afara justitiei, pentru ca nu vor avea bani sa plateasca atatea noi dari. Sau vor apela la judecatile tiganesti, ca tot nu ii jepcuiesc atata…

[poll id=”121″]

author avatar
Catalin Tache
1.093 afisari

5 COMENTARII

  1. Atunci pentru ce au salariile si implicit pensiile acestea? Sa fie platiti din ceea ce produc, nu de la buget! Ca la notari.

  2. Da nu trebuie sa ne miram. Tinand cont ca romanii sunt un popor prosper, plin de bani, de ce sa nu plateasca …….. La procese vor avea acces aia mai grasi si mai slinosi, dintre cacanarii de carton si prostimea va linge geamu la intrare, ca de justitie ” sula si caciula” vor avea parte.Taxa pe sex cu neavasta cand se pune? Sau taxa pe suflat nasul? Sau taxa pe „Basini-escu”? In rest numai de bine…..

  3. Credem ca inspectia judiciara a CSM va da dovada de maturitate si discernamant deplin pentru a le dovedi maximum de obiectivitate celor de la ICCJ si ca de data asta DANIEL MORAR(desi are multe pacate) a spus public numai adevaruri despre institutia ICCJ. ICCJ este totalmente vinovata de lipsa eficientei in activitatea de combatere a MARII CORUPTII din Romania nu are nici un caz de „rechin” condamnat. Despre calitatea INFERIOARA a materialului biologic de la
    ICCJ Daniel Morar are perfecta dreptate. Exista suspiciunea ca cel putin jumatate din personalul ICCJ sunt membri ai miscarii MISA unde instinctele animalice sunt cultivate si dezvoltate in defavoarea ratiunii umane si a „intelectului”.

  4. Oricum JUSTITIA e un SRL ascuns, sa o privatizeze ,ca pe asistenta medicala, (sa se incaseze taxe si de la parat si de la reclamant) si atunci nu mai e nevoie nici de avocat.Un vechi proverb spune „DREPTATEA E O POVESTE NICI N-A FOST SI NICI NU ESTE”. Toate acestea sunt bineinteles specifice unei DEMOCRATIE originale CROITA DE REGIMUL ILIESCU, TIVITA DE REGIMUL CONSTANTINESCU SI CALCATA LA TUNGA CU MARE ARTA DE REGIMUL BASESCU.

  5. deci saracii neaVIND BANI vor trebui sa renunte la justitie si sa se roage la DUMNEZEU sa le faca dreptate??!!
    asa sa le ajute dumnezeu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger