AcasăNewsCSM: Sefa DIICOT poate fi arestata preventiv

CSM: Sefa DIICOT poate fi arestata preventiv

Dupa ce joi seara a dat aviz pentru arest la domiciliu, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au revenit, vineri, asupra deciziei si au precizat ca Alina Bica, sefa DIICOT, poate fi arestata preventiv.

Alina Bica este acuzat de abuz in serviciu intr-un dosar de retrocedari ilegale. Sefa DIICOT a facut parte dintr-o comisie care i-a permis afaceristului Gheorghe Stelian sa obtina despagubiri masive in contul unui teren supraevaluat.

Gheorghe Stelian a obtinut despagubiri de circa 89,5 milioane de euro, statul fiind prejudiciat, astfel, cu circa 62,5 milioane de euro.

Joi seara, membrii Consiliului Superior al Magistraturii aprobasera arestarea la domiciliu a sefei DIICOT. Vineri dimineata, acestia au revenit asupra deciziei si si-au dat acceptul pentru arestarea preventiva a Alinei Bica, sustinand ca au aparut probe noi care o incrimineaza pe sefa DIICOT.

In acelasi dosar sunt anchetati, pentru abuz in serviciu, si ceilalti doi membri care au facut parte din Comisia cu pricina, respectiv Lacramioara Alexandru si Dragos Bogdan. Cei doi au fost, deja, retinuti pentru cate 24 de ore.

Alina Bica este procuror din 1996 si a ajuns la sefia DIICOT in mai anul trecut, la propunerea ministrului interimar al Justitiei de atunci, actualul premier Victor Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger