AcasăNewsCSM, in apararea Codrutei Kovesi si a Liviei Stanciu, dupa acuzatiile lui...

CSM, in apararea Codrutei Kovesi si a Liviei Stanciu, dupa acuzatiile lui Bercea Mondial

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara, inaintand o cerere pentru a se face verificari in vederea apararii independentei justitiei. Reactia CSM vine ca urmare a unor declaratii referitoare la presupuse fapte de coruptie care ar fi fost savarsite de presedintele ICCJ, Livia Stanciu, si seful DNA, Codruta Kovesi.

„Astazi, 20 iunie 2014, in temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari privind apararea independentei justitiei, in raport cu declaratiile ce pun in pericol statul de drept, vehiculate in mass-media in data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Reactia vine dupa ce, joi, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a facut o serie de declaratii inainte de a fi audiat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Afirmatiile au fost facute legat de  dosarul in care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise de Mircea Basescu, fratele presedintelui, precizand ca aproape doua milioane de euro ar fi ajuns la sefa DNA, Codruta Kovesi, la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si la Vasile Blaga, despre care sustinea ca ar fi implicat in acest caz.

Declaratiile au fost facute in timp ce Bercea Mondial era in duba cu care fusese adus de la Penitenciarul Colibasi si urma sa fie dus in fata procurorilor structurii centrale a DNA pentru a da declaratii.

Procurorii DNA i-au audiat, joi, pe Mircea Basescu si pe Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Bercea Mondial i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu. Pe numele acestora au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmand sa ceara vineri Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva.

Mircea Basescu a fost retinut pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune.

author avatar
Alina Costache
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger