AcasăNewsCSM ii raspunde lui Lazar: nu s-a gasit o rezolutie de clasare...

CSM ii raspunde lui Lazar: nu s-a gasit o rezolutie de clasare in dosarul sau de candidatura (DOCUMENT)

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis lui Augustin Lazar ca in dosarul sau de candidatura, datand din 2016, nu a fost gasita vreo rezolutie de clasare vizandu-l pe presedintele Iohannis, situatie invocata de ministru zilele trecute. Raspunsul promit de procurorul general a fost dezvaluit, luni, de Ministerul Public.

Cronologic, lucrurile au stat astfel – vinerea trecuta, pe 26 octombrie, adica la doua zile dupa ce Tudorel Toader a iesit in fata presei cu concluzii din raportul privind activitatea manageriala a procurorului general, in baza caruia a si propus revocarea acestuia din functie, Augustin Lazar a cerut lamuriri de la CSM cu privire la un aspect pe care il invocase ministrul Justitiei. A adresat o solicitare Directiei de Resurse umane si organizare de la Consiliul Superior al Magistraturii, cerand, in baza a ceea ce era invocat in raport drept „o rezolutie de clasare care privea presedintele Romaniei in functie”, eliberarea unei copii a acestei rezolutii aflate in dosarul cu propunerea de numire a lui Lazar in fruntea Parchetului General, dosar inaintat CSM-ului in cursul anului 2016.

In cursul zilei de luni, la PG a ajuns un raspuns, semnat de catre vicepreseditele CSM Codrut Olaru, prin care procurorului general i se comunica, intre altele, ca „in urma verificarii documentatiei atasate la lucarea noastra nr. 8012/2016 (avand ca obiect avizarea propunerii ministrului justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat in solicitarea dumneavoastra”. Documentul integral poate fi citit AICI.

 

135 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sper ca ministrul justitiei va publica dosarul inregistrat fila cu file la secretariatul ministerului,pentru ca astept sa le dea peste ochi celor de la csm si mai ales mutalakului greu umblator si mai greu ganditor,ca de vorbit mai mult nu poate fara sa citeasca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger