AcasăNewsCSM, din boicot în boicot

CSM, din boicot în boicot

Discuții aprinse la CSM pentru numirea Adinei Florea

Consiliul Superior al Magistraturii s-a transformat într-o veritabilă piaţă unde precupeţelor nu le mai tace gura. “Tarabele” judecătorilor şi procurorilor sunt doldora de doleanţe, nimic nu e bine. Colac peste pupăza boicotului, vine şi ministresa Ana Birchall căreia totul îi pute, mai ales Secţia de anchetare a magistraţilor. Şi uite aşa oglinda Justiţiei se abureşte în fiecare zi şi nu se mai înţelege nimic din “târgul” magistraţilor.

Discuții aprinse la CSM pentru numirea Adinei Florea

Este a șaptea oară când Lia Savonea, președinta CSM, propune numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale care investighează magistrații. Plenul CSM a luat însă ”foc”, ieri, după ce judecătorii și procurori au intrat în direct la ședință și au criticat dur felul în care se stabilește modul de soluționare a acestei probleme. Astfel, în şedinţa plenului CSM au intervenit telefonic două judecătoare, preşedinţi de asociaţii ale magistraţilor, pentru a susţine tranşarea problemei prin vot, după luni de zile de boicot. „Obligația de numire a procurorilor SIIJ rezultă din lege. Nu mai există niciun motiv, din perspectiva noastră, pentru care aceste probleme să nu fie discutate, să nu fie clarificate și plenul să nu își exercite această obligație. Suntem în respectarea unei obligații legale. În afara situației în care veți găsi situații de ilegalitate, nu există motive care să ducă la alte tergiversări. Dacă noi, în instanțe, am fi tergiversat discuția de șase ori, ne-am fi aflat acum în față Inspecției Judiciare”, a declarat judecătoarea Andreea Ciucă, preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş şi preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România. În urmă cu o săptămână, după ce a eșuat din nou în acest demers din cauza lipsei de cvorum, Savonea a anunțat că va iniția modificări legislative astfel încât membrii CSM care lipsesc nejustificat de la ședințe să își piardă mandatul. Pe de altă parte, Lia Savonea se află în conflict cu ministrul Justiției, Ana Birchall, pe tema Secției speciale. Birchall a spus în mai multe rânduri că această structură de parchet „nu este în beneficiul actului de justiție”, atât timp cât, potrivit legii, are competența de a reține tot dosarul, indiferent de infracțiunea cu care este sesizată. Adina Florea a promovat cu brio concursul pentru funcţia de procuror-şef al Secției de anchetare a magistraților în luna iunie, fără a fi numită efectiv din diverse motive. Cele mai multe erau legate de faptul că membrii Consiliului nu au participat la ședințele de plen dar au fost remunerați pentru aceste întâlniri.

author avatar
Ramona Feraru
434 afisari

3 COMENTARII

  1. Bravo pesedosi… super tare genunchereasa. Va da aia la placutze suedeze ? iar voi vreti in continuare

  2. Ana,stiti voi care-statea cu capul in poala prostanacului prea mult timp,executa ordinele stapanilor Coloniei.Acesti stapani vor o justitie numai in subordinea lor,prin care sa-si disciplineze slugile interne,mai ales pe cele ce o iau pe drumuri laturalnice si pun piedici hotiilor din exterior,adica scad profiturile uriase ale multinationalelor.SIIJ este un nod in gatul profitorilor din fruntea UIE.

  3. birchall este fostă ministra-este DEMISĂ! NU MAI REPREZINTA NIMIC ÎN JUSTIȚEA johannista! Vina pt. numirea birchellesei min.justiției apartine veorichii și lu Dragnia!Vina pt. că birchall nu e data afara din PSD este a veorichii! veorica este președinta PSD! Trebuia s-o dea afara de mult pe Birchall din partid! Pt. că îi sabotează pe ei pe psdiști! Și apoi pe noi o țară întreagă! Birchallei nu-i convin investigarile ABUZURILOR DIN JUTIȚIE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger