AcasăNewsCSM declanseaza jihadul in Justitie

CSM declanseaza jihadul in Justitie

Klemm își bagă din nou coada, ambasadorul american găsind de cuviință să sublinieze că ”îngrijorările” manifestate după ce Toader a prezentat proiectul de modificări legislative au fost exprimate în numele SUA, nu în nume propriu.

Plenul CSM a avizat negativ proiectul de modificare a legilor Justitiei. Evident, Klaus Iohannis a salutat pozitia CSM.

Klemm își bagă din nou<br >coada ambasadorul<br >american găsind de<br >cuviință să sublinieze că<br >îngrijorările manifestate<br >după ce Toader a prezentat<br >proiectul de modificări<br >legislative au fost<br >exprimate în numele SUA<br >nu în nume propriu

Decizia CSM a delimitat de fapt taberele aflate in razboi si a dat semnalul inceperii adevaratului macelul in Justitie. Unul din care este greu de apreciat, acum, cine va pica si cine va ramane in picioare la final. Prin vocea lui Augustin Lazar, tabara procurorilor a justificat respingerea in bloc a modificarilor propuse de Tudorel Toader apeland la teza deja cunoscuta: ”este vorba despre modificari de substanta care pot aduce atingere independentei justitiei”. Spre deosebire de blocul procurorilor, judecatorii sunt impartiti si interesant este ca magistratii care reprezinta ICCJ (Cristina Tarcea si Simona Camelia Marcu) sunt de acord cu modificarile propuse de Toader.

Tudorel Toader tratat<br >cu refuz de floarea<br >magistraților din CSM

”Votul meu a fost de a acorda un aviz cu observatii asupra proiectelor. Un sistem guvernat de legi adoptate in 2004 se impune modificat iar prin avizul cu observatii am fi atras atentia tuturor, inclusiv initiatorilor, asupra punctelor nevralgice. Noi voiam sa subliniem ca nu suntem de acord cu trecerea Inspectiei Judiciare la minister. Nu respingem raspunderea magistratilor, dar nuantata”, si-a detaliat Tarcea, sefa ICCJ, pozitia.

Toader: CSM, sedinta cu final anuntat

Marele absent de la sedinta CSM de ieri a fost ministrul Justitiei. Criticat de presedinta CSM Mariana Ghena – care nu a ascuns faptul ca a fost ”neplacut surprinsa” de absenta lui Toader, acesta din urma a ripostat afirmand ca stia din start ca avizul va fi negativ: ”As vrea sa le amintesc ca au intrat in sedinta cu o hotarare deja luata, prin pozitii exprimate anterior. Eu stiam ca aceasta este pozitia”. Cat priveste avizul propriu-zis, Tudorel Toader a concluzionat sec ca ”unii nu-si doresc reformarea sistemului” si a anuntat ca va lua in considerare numai o parte din optiunile avizului negativ dat de CSM, respectiv pe acelea ”formulate in spiritul reformarii statului de drept”. Nu insa si pe cele ”formulate asa din interese tinand de statutul profesiei”. ”De curand, CSM a propus scoaterea la concurs a 600 de locuri asa, repede, ca sa iesim cu salariile mari. Voi lua in considerare numai acele propuneri care sunt de natura sa consolideze independenta si autonomia justitiei”, a subliniat Toader.

author avatar
Simona Badulescu
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger