AcasăNewsCSM Bucuresti, primii bani publici care fac performanta

CSM Bucuresti, primii bani publici care fac performanta

CSM este dovada ca banii publici pot fi cheltuiti cu folos

Sportul romanesc s-a obisnuit sa traiasca din bani publici, insa numai in rare cazuri aceste investitii isi dovedesc eficienta.

CSM Bucuresti este exceptia. A cucerit Liga Campionilor la chiar prima participare, o performanta uriasa pentru echipa de handbal finantata de Primaria Capitalei.

CSM este dovada ca banii publici pot fi cheltuiti cu folos

10 milioane de euro a alocat, pe 2016, Primaria Municipiului Bucuresti pentru CSM! Este un buget urias, la care nu viseaza multe dintre cluburile de fotbal. Ca o comparatie, FRF are in visterie, pe anul in curs, 14 milioane de euro!

Daca, insa, ne raportam la rezultatele inregistrate de sectiile sportive ale CSM-ului, atunci vedem ca banii nu au fost risipiti. Inaintea magnificei victorii din Ungaria a handbalistelor, au triumfat voleibalistele. Cupa Challenge a fost adusa la Bucuresti, premiera pentru voleiul romanesc.

Ce te faci, insa, cand vezi cum se duc pe Apa Sambetei sute de mii si chiar milioane de euro pe cluburi de fotbal lipsite de orice perspectiva? Ca sa luam doar doua cazuri, avem Concordia Chiajna si FC Voluntari, echipe finantate de la bugetul local. Par niste mofturi ale edililor Minea, respectiv Pandele, cu mentiunea ca, in cazul primului, moftul se poate dovedi unul extrem de scump, caci DNA-ul i-a dat (si ii va mai da) tarcoale. Despre performanta fotbalistica, nici nu poate fi vorba; ambele formatii cauta in acest sezon tot felul de solutii pentru a evita retrogradarea, unii trag sperante la Dumitru Dragomir, altii investesc masiv in staruri europene ajunse la senectute. Despre interesul pentru meciurile lor, nici nu mai are rost sa vorbim: audientele tv sunt sub cota de avarie, microbistii prefera sa se uite „La Maruta” decat sa mearga pe stadioane.
Si atunci, nu poti sa nu te intrebi de ce se incapataneaza unii primari sa finanteze non-talentul?

author avatar
National
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger