AcasăNewsCSM a respins detasarea Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei

CSM a respins detasarea Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei

(foto: luju.ro)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, luni, detasarea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei, pentru care a fost propusa de catre premierul Ponta.

(foto: luju.ro)

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, cu unanimitate de voturi, detasarea Monei Picniceru la Ministerul Justitiei.

„In sedinta din data de 06 august 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea privind detasarea la Ministerul Justitiei, pe o perioada de 6 luni, in vederea numirii in functia de ministru al justitiei, a doamnei judecator Mona Maria PIVNICERU, membru ales al CSM. In conformitate cu prevederile Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru judecatori a hotarat ca este inadmisibila detasarea unui membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii in orice functii, inclusiv in cele de demnitate publica numite si, in consecinta, a respins cererea de detasare la Ministerul Justitiei a doamnei judecator Mona Maria PIVNICERU, membru ales al CSM„, se arata intr-un comunicat al CSM.

Premierul Ponta a anuntat in cursul acestei zile ca Mona Pivniceru, actual judecator si membru al CSM, este propunerea pentru Ministerul Justitiei. Pe langa Pivniceru, Ponta i-a propus si pe Mircea Dusa la Ministerul de Interne, Radu Stroe – ministru delegat pentru Administratie Publica, Titus Corlatean la Ministerul de Externe si pe Dan Sova pentru Relatia cu Parlamentul. Ponta a precizat ca propunerile au fost acceptate de catre presedintele interimar Crin Antonescu.

220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger