AcasăNewsCSM a decis: Lazar nu va fi cercetat disciplinar

CSM a decis: Lazar nu va fi cercetat disciplinar

Augustin Lazar nu va ajunge sa fie verificat de CSM, s-a decis, prin vot, in cadrul sedintei de marti a Consiliului.

„A fost un test binevenit pentru ceea ce insemna independenta magistraturii si s-a dovedit cu adevarat – CSM este garantul independentei magistraturii”, a anuntat Procurorul General, la finele sedintei Consiliului, la care a participat incepand din prima parte a zilei.

Cu alte cuvinte, Lazar a anuntat, confirmand, practic, faptul ca nu se va face o cercetare disciplinara in cazul sau, ca a fost un „vot de incredere pentru Procurorul General”. Lazar s-a eschivat, insa, cand a fost vorba sa spuna daca au fost voturi in favoarea cercetarii sale disciplinare.

Din cate a anuntat procurorul-sef a anuntat ca aceeasi soarta a avut si cealaalta sesizare. Ceea ce inseamna ca niciuna dintre cele doua propuneri inaintate in cadrul sedintei Consiliului Superior al Magistraturii, in speta in privinta unei sesizari a Inspectiei Judiciare in vederea unei eventuale cercetari a Procurorului General, pentru comunicarea in privinta OUG 13, dar si in vederea cerificarii „contextulului in care DNA si-a arogat competenta de a verifica” aspecte ce tin de emiterea acestui act normativ nu a primit unda verde.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger