AcasăNewsCSAT-ul "de urgenta" cerut de Guvern, pe 4 septembrie

CSAT-ul „de urgenta” cerut de Guvern, pe 4 septembrie

Se va pupa Piata Independentei si in CSAT?

Cum Executivul a trimis, zilele trecute, la Cotroceni, o solicitare pentru a fi convocat „de urgenta” Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, in privinta rectificarii bugetare a institutiilor cu atributii in sfera securitatii nationale, se astepta un raspuns de la Presedintie, in sensul stabilirii unei date pentru o viitoare sedinta CSAT.

Acest raspuns a venit, vineri, cand s-a transmis oficial faptul ca, „intrucat nu toti membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare”, primul om in stat a decis convocarea CSAT-ului pentru data de 4 septembrie, la ora 13. Asadar, Klaus Iohannis si reprezentantii guvernului si ai institutiilor reprezentate in cadrul acestui Consiliu urmeaza sa discute propunerile de rectificare bugetara peste aproape doua saptamani, intr-o zi de marti.

Redam in intregime mesajul transmis de la Cotroceni:

„Secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a initiat procedurile pentru emiterea unei hotarari a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificand in acest sens si Ministerul Finantelor Publice in data de 21 august a.c.

Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, pentru emiterea unei hotarari a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia.

Intrucat nu toti membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru data de marti, 4 septembrie a.c., ora 13:00, avand inscrisa pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018.

Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea si regulamentul de organizare si functionare”.

sursa foto: presidency.ro

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger