AcasăNewsCSAT: Romania cumpara avioane multirol

CSAT: Romania cumpara avioane multirol

(foto: infoo.ro)

Membrii CSAT au decis ca Romania sa achizitioneze mai multe avioane multirol, astfel incat capacitatea de lupta sa creasca pe timp de pace si de razboi.

(foto: infoo.ro)

Dat fiind faptul ca Romania are capacitati limitate de a-si indeplini misiunile care ii revin in cadrul NATO, precum si din dorinta de a creste capacitatea de lupta, membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) au hotarat, joi, in cadrul unei sedinte, achizitionarea unor avioane multirol.

„In cadrul sedintei s-a analizat starea Armatei Romaniei, punandu-se in discutie capacitatea de lupta pe timp de pace si de razboi, precum si participarea la misiunile internationale. Membrii CSAT au concluzionat ca Armata Romaniei are capacitati limitate de a-si indeplini misiunile ce-i revin si au decis ca, la viitoare sedinta a Consiliului, Guvernul Romaniei sa prezinte un program multianual de restabilire a capacitatii de lupta a acesteia”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Decizia a survenit dupa ce Corneliu Dobritoiu, ministrul Apararii Nationale, le-a prezentat membrilor CSAT demersurile intreprinse in vederea initierii programului Avion Multirol al Fortelor Aeriene care prevede cresterea treptat a capacitatii de lupta „in concordanta cu interesele esentiale de securitate ale tarii si cu angajamentele asumate de Romania in cadrul organizatiilor europene si nord-atlantice”, se mai arata in comunicatul CSAT.

author avatar
Ionut Zgimbau
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger